Od kada postoji prodaja, postoje i prevaranti. Nekako je najlakše prodavati robu koja već ima veliku popularnost pa se tako često kopira i podlo plasira na tržište.

Nismo svesni koliko svakodnevno vidimo reklama u kojima nam se nešto nudi. Do nedavno su najčešći oblici reklame bili oglasi u novinama, razni manji ili veći plakati, letci, radio reklame, banneri na raznim internet portalima itd.

U današnje vreme društvene mreže ipak su omiljeniji medij za oglašavanje i gotovo svakodnevno nam se pokušava nešto prodati.

Nije teško razlikovati original Luj Viton torbu od fejk ukoliko znate detalje koji ih lako odaju.
Profimedia 

Nemojte se začuditi ako vam se to dogoditi čak i u najprometnijim prodavnicama gde to najmanje očekujete, pa zato nije na odmet zapamtiti detalje koji će razlikovati fejk od originala.

Kako razlikovati pravu od fejk Louis Vuitton torbice?

Autentična Louis Vuitton torba ima sledeće karakteristike:

Kvalitetni materijali

Louis Vuitton torbe su skupe što znači da su izrađene su od skupih materijala poput krokodilske, jagnjeće ili kože kamile. Lažne su rađene od veštačke kože, a na dodir su grube i nekako krute. Prava koža je glatka i mekana.

Razlikovanje original Luj Viton torbe od fejk ne predstavlja problem onima koji lako uočavaju detalje.
Instagram 

Porub

Louis Vuitton ukrasi su napravljeni od Vachetta kože i prirodno potamne kako torba stari. Većina lažnjaka je izrađena u svetlosmeđoj ili lažnoj ostareloj boji koja se neće menjati s godinama.

Postavljanje monograma

Postavljanje monograma vrši se pažljivo i na originalu sigurno neće biti postavljeno nakrivo niti odsečeno. Izgledaće isto na svakom stilu torbe. Koža je jedan kompaktni komad i materijal se sa zadnje strane nastavlja napred. Nikada nećeš videti šav na sred torbe.

Oznake

Nikada se ne pričvršćuju na Louis Vuitton torbu. Možda dolaze s etiketama, ali se jednostavno stavljaju u torbicu ili dust bag. Ne pričvršćuju se plastikom ili iglama kako to često bude na lažnjacima.

Pravilno postavljani monogrami su jedna od važnih razlika između originala i kopije Luj Viton torbe.
Instagram 

Pazi na dodatke

Mnogi LV lažnjaci dolaze sa dodacima koje autentične Louis Vuitton torbe nemaju. Neverfull model ima opciju dodavanja naramenice, međutim, to nije standardni dodatak. Original dolazi sa dve trake koje se mogu nositi preko ruke. Lažne verzije mogu imati pričvršćenu naramenicu ili dodatak.

Obavezno proveri ručke i šavove

Pažljivo pregledaj izradu. Sve Louis Vuitton torbe imaju precizne šavove koji su izdržljivi i bez labave niti, a ručke svake torbe spojene su posebnim lepkom za kožu. Nećeš videti nemarnu izradu ili labave šavove, a ako vidiš to je sasvim siguran pokazatelj da je torba lažnjak.

Original Luj Viton torba nikada ne dolaze sa sertifikatom o autentičnosti koji obično stoji u lažnjacima da uveri naivne kupce.
Instagram 

Proveri natpis na torbi

Slova su još jedan dobar pokazatelj autentičnosti LV torbe. Naprimer, gde god je napisano Louis Vuitton, prvo proveri slovo O. Trebalo bi biti okruglog, a ne ovalnog oblika. Mnoge lažne verzije koriste O ovalnog oblika. Prave Louis Vuitton torbe ne dolaze sa sertifikatom o autentičnosti. Još jedan pokazatelj da je torba lažna je ako ima karticu autentičnosti. U original LV unutra ćeš možda pronaći karticu krem boje s nazivom stila torbe i kodom, ali nikada sertifikat koji obično stoji u lažnjacima da uveri naivne kupce u autentičnost torbe.