ACHTUNG, ACHTUNG: Ljuti sosevi iz domaće proizvodnje kojima ćete začiniti jelo na pravi način

Ukoliko volite ljute umake onda je ova lista baš za vas!

Unsplash

Matador

Matador je premium čili sos kompanije Food concept, napravljen od čili paprika uzgajanih u Srbiji. Slatko-ljuti, sa medom, sa zelenom paprikom, klasičan ljuti ili sa belim lukom, svih pet ukusa začiniće svako jelo na pravi ljut način.

Jackhot 

Najljuće paprike zapravo su prirodne vrste koje nemaju štetočine i ne zahtevaju tretman pesticidima, a imaju izuzetno antioksidativno dejstvo. Jackhot sosovi su proizvedeni u Srbiji, od paprika uzgajanih u Srbiji - od semena nekih od najpoznatijih ljutih paprika sa Kariba i dalekog istoka. Trinidad moruga, sweet malina, black naga i habanero su ukusi koji se nalaze u ponudi.

Peligro

U pitanju je ručno pravljen ljuti sos od organski uzgajanih paprika. U ponudi se nalazi: Gnev pravednika (ljuti sos sa malinom i još ima Stalonea na ambalaži, how cool is that?!),Turbo Havana (habanero papričice, mango i limeta) i Banatski brener (ljuti sos sa bundevom).

Spajsoje 

Pored namaza od šljiva sa habanero paprikama npr., Spajsoje nudi i ljuti habanero sos. Kako se navodi na njihovom instagramu ovaj sos se naziva Nebojša (ne boji se) za zaljubljenike u ljuto i zaljubljenike u dobru hranu. Može da se kombinuje i sa mesom (divljač, prasetina, burger, Tex-Mex…), ribom i morskim plodovima kao i sa raznim testima.

Papras 

U njihovoj ponudi posebno se izdvaja Bisna Šokica, što po nazivu što po ljutini - u pitanju je fermentisani ljuti sos. U ponudi imaju i fermentisane ljute sosove od čilija.