SAMO LOKALNO: NOVI BRENDOVI koje morate da otkrijete

Kupovinom proizvoda lokalnih brendova, pored podrške proizvođačima, pomaže i lokalnu zajednicu. Kod nas se ova scena poslednjih godina rapidno razvija, a mi vam predstavljamo 10 brendova koje morate da čekirate.

Unsplash

Rast nameštaj showroom

Iako fabrika Rast postoji više od 25 godina, showroom na Novom Beogradu je tu manje od dve godine. Uz tradicionalnu obradu drveta iz lokalnih izvora i vešte stolarske ruke , izrađuju komade nameštaja u kombinaciji sa savremenom tehnologijom. Pored kreveta, izrađuju i noćne stočiće, stolove i komode.

Daire 

Ovaj modni brend nije nov, ali ono što je novitet jeste materijal koji su koristili za poslednju capsule kolekciju: Desserto kožu od kaktusa iz Meksika. U pitanju je novi, eko, patentirani materijal, koji je i veganski. Od njega su pravljene haljine i kaputi za jesen/ zimu 2020/2021.

Aasha

Manekenka Ivana Bataković nedavno je pokrenula modni brend Aasha. Oversized kaputi, odela i kombinezoni u zemljanim tonovima preovladavaju prvom kolekcijom brenda. Poput Armanijevih ženskih odela iz ’80-ih, i Aashina odela simbol su nezavisne ženske energije.

Sparkle candles

Ukoliko ste u potrazi za svećama za cozy atmosferu doma, onda su Sparkle candles idealno rešenje. One su netoksične, eco friendly – prave se 100% od sojinog voska, mirisnih ulja i pamučnog fitilja. Morski talasi, ruža, creamy vanilla, planinska svežina i bubble gum su mirisi.

Gnezdo concept store

Osnovano u maju ove godine, Gnezdo okuplja lokalne dizajnere koji su posvećeni etičkoj proizvodnji, fer trgovini i zaštiti životne sredine. Razvilo se iz dečjeg brenda Gugadžina - a sada se u njemu prodaje gotovo 20 domaćih brendova.

Gnezdo 

Gnezdo 

Mlekce biljno

U pitanju je jedna od prvih beogradska biljnih mlekara i u svom asortimanu imaju: mleko od badema, ovsa, indijskog oraha, lešnika. Idealno je za vegane, ali i za vreme posta.

Eva prirodna kozmetika 

Novi brend prirodne, lokalne kozmetike Eva ručno se pravi i pakuje u staklenu ambalažu. U ponudi imaju program za lice i telo: putere, pilinge, tonike, balzame, biljna i etarska ulja.

Yugo linija

Novi modni brend u čijem DNK se nalazi bivša Jugoslavija. Relikvije ove zemlje utkane su na ove majice i dukserice: Borosane, Stojadin, Vinjak itd.