Klub književnika

U centru Beograda više od 70 godina nalazi se Klub književnika, koji odiše autentičnim duhom grada, intelektualne i umetničke elite. Kuhinja se nalazi pod vođstvom maestralnog Branka Kisića. Pored predivne zastakljene bašte i unutrašnjeg dela, od ovog vikenda moći ćete da uživate i u donjoj sali Kluba, koji će raditi samo tri puta nedeljno - četvrtak, petak i subota od 17:00. Donja sala će imati i poseban meni, sa akcentom na domaćim specijalitetima.

Madera 

1937. godine osnovana je čuvena Madera, u kom su se okupljali gradski boemi, čuveni umetnici i novinari, koje su popularno nazivali “maderašima”. Među njima su dr Aca Obradović, Predrag Milojević, Ljuba Tadić, Miroslav Radojčić, Den Tana, Miljan Miljanić, Slava Đukić... Pored prekrasne bašte tik uz Tašmajdanski park, nalazi se i zatvoreni deo iz kog je zimi savršeno jesti gledajući Bulevar pod snegom. Na meniju se nalaze strana i domaća jela, koja se prave pod kuhinjskom palicom Zorana Stevanovića.

Dva jelena

Osnovan davne 1832.godine, restoran Dva Jelena, koji se nalazi u Skadarliji, vekovni je simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje vrhunskog kvaliteta, svom toplom ambijentu i starogradskoj muzici. Restoran poseduje nekoliko unutrašnjih sala i pet terasa koji odišu hedonizmom. 

Kalemegdanska terasa 

Kalemegdanska terasa je jedan od ugostiteljskih objekata u Beogradu koji od svog nastanka 1930-ih godina nije menjao namenu. Restoran raspolaže sa 250 mesta i još 100 na otvorenoj terasi. Pored “a la cart” fine dining ponude, restoran je poznat po organizovanju korporativnih proslava i venčanja vrhunskog nivoa.

Šaran

Ovaj restoran ima tradiciju dužu od 100 godina, a takođe i glas najbolje riblje čorbe u gradu. Pored rečne i morske ribe, na meniju se nalazi i crveno meso, jela od povrća, te izvrsni deserti, pića. Enterijer je ispunjen masivnim komadima nameštaja od punog drveta, zidovi su uobličeni u toplinu boje sunca, materijali odslikavaju boje prelepog Dunava, a sitni dodaci plene unikatnošću i simbolizmom.