Davno su prošla vremena kada je fast food bio jednakost za trash hranu. Sada, postoje i lokali u kojima je fast food izvor vrhunskog hedonizma.

Spicy

U meniju ovog fast fooda, koji je lociran na Dorćolu je spicy klopa i nicy klopa (ona koja nije spicy, dobro ste pogodili). Posebno izdvajamo: spicy chicken classic - grilovani pileći file, sporo kuvan u kokosovom mleku sa mlevenom kajenskom paprikom (dobijenom od čili papričica), srirača sosom, pikantnom sosu od kajsije (egzoootik, jees), ljutim senfom, ljutim kečapom, grilovanim crnim likom i biberom. Za one koji preferiraju manje začinjenu hranu izdvajamo: kesadilje sa duvan čvarcima, indijskim čatni sosom od manga i topljenom mocarelom. Zvuči kao mini kulinarski raj na zemlji...

Bitni Špirs

Radujte se narodi ljubitelji burgera kad čujete Britni Špirs glas, keke. Šalu na stranu, jedan od najboljih burger bar/street food restorana je relativno nedavno otvoren na Vračaru histerikalu. Iz ponude izdvajamo: čizburger (nova dimenzija dobro poznatog ukusa), kombo puter burger, kombo bejkon burger, ali i jela sa piletinom, vegi varijante, te deserte. I sve je autentično - sami prave zemičke, sami prave selekciju mesa (domaću govedinu), a i sami dime slaninu. #SamoLokal&3 A i ukoliko ste na ivici nervnog rastrojstva a la Britni Spirs 2007, nemojte se ošišati na ćelavo, okrenite se Bitni Špirs burgerima. Yes, hipstas, we're looking at ya!

Bucko

Kultna pizza čiju tajnu uspeha zapravo čine sosevi. Pizza sama po sebi se ne izdvaja iz linije osrednjih pizzerija na koje mamuran nailaziš i uzimaš da bi utalio glad. Ali zato njihovi soseviii; toliko fenomenalni da se tokom konzumiranja doživljava svojevrsna kulinarska katarza. Goveđi, ćureći, pileći, sir-sus ili meksički sos. Plus su toliko iconic da im društvene mreže nisu ni potrebne (naći ćete ih u Beogradskoj i Francuskoj). Btw, ukoliko niste nikad probali jednu od Buckovih pizza sa sosom, znajte da niste živeli/posetili Beograd. Džaba slika pored konja.

Cica ćevabdžinica

Još jedan kultni beogradski lokal - Cica. Ako ste ljubitelji ćevapa, onda je ovo pravo mesto za vas. Ništa fensi enterijer, nula marketing i 100% preukusni ćevapi. U ulici Đure Jakšića, služe se sudžukice, banjalučki i sarajevski ćevapi. Tvrdimo da pravi šmek sarajevski ćevapa dolazi samo iz Cicine ćevabdžinice. 

Čobanov odmor

Tražite najbolju komplet lepinju? Then don't look twice - i pravac Čobanov odmor, gde vas čeka prava rustikala Zlatibora. Pored komplet lepinja, nude i pečenje, meze, kuvana, posna jela. Sve je preukusno, ali čobanska komplet lepinja sa pršutom, nema joj ravne!