Na početku samo da razjasnimo šta su zapravo printovi, odnosno šta nisu - oni nisu nikakve kopije, niti posteri. U pitanju je delo koje je vrednosno ravnopravno bilo kom drugom. To može biti digitalno izrađen crtež odštampan na papiru, litografija (grafička tehnika ravne štampe sa kamenih ploča), drvorez (grafička tehnika reljefne štampe)...

Ovo su naši umetnici čije printove možete poručiti već danas.

Strahinja Simić

Strahinja voli da crta, nije preterano ozbiljan momak, ali voli da ide u muzeje i gleda slike. Inspiraciju za svoja dela pronalazi u banalnim svakodnevnim situacijama koje dodatno začini stvarima koje su moguće samo u sintetičkom svetu slikarstva. Cena ovog digitalnog printa iznosi 30 evra.

Katarina Jovičić

Katarina je mlada akademska slikarka, čiji je rad inspirisan životom u gradu - u fokusu nalaze se ulice, cigle i beton... Smešten u dinamičnoj, skoro pa gorućoj atmosferi grada, u kojoj cveće mahom propada propada ... Ovaj digitalni print je omaž prirodi koja ipak raste iz pukotina betona. Cena je 35 evra.

Floathing bstrd

Beogradski grafički dizajner Marko Vuleta-Đukanov, aka Floathing bstrd poznat je po plakatima klupskih žurki. Jasni i oštri oblici, obilje boja, neki su od karakteristika njegovog prepoznatljivog stila. Tema ovog printa, pod nazivom Lampioni, jeste mentalno zdravlje tokom i nakon praznika (čiji period i dalje traje) - i nastala je u okviru projekta Togetherness prints. Cena Lampiona se kreće od 19 do 43 evra, u zavisnosti od dimenzija.

Jovana Subašić

Jovana Subašić je studentkinja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, odsek grafika. Ona je prvi ambasador ovog odseka, a aktivna je kako u umetničkom radu tako i u svim odlučujućim organizacionim delatnostima odseka.

Aleksa Vitorović

Aleksa Vitorović, aka witty wow je multimedijalni umetnik iz Beograda - bavi se fotografijom, grafikom, montažom sa color grading-om... Njegovi najaktuelniji printovi su oni koje je radio za Varikina studio.