Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOLITE ILUSTRACIJE? EVO NAŠIH OMILJENIH PROFILA NA INSTAGRAMU

Ekspanzija društvenih mreža donela je i mnoge pozitivne promene, poput lakšeg pristupa i promociji radova mnogih digitalnih i analognih umetnika. Među njima su i oni koji se bave ilustracijom, a mi vam predstavljamo naš odabir.

  Izvor: Unsplash

Duško Bjeljac

Ovog novosadskog frilens ilustratora i konceptualnog umetnika na instagramu možete naći pod nazivom Crni dukat. Njegov rad je evoluirao od slika ka digitalnim formatima i 3D modelingu. Od cartoonish motiva do gejminga i pinova.

Povezane vesti

Andrijana Vešović

Zbog svog humora, ali i sjajne ilustratorske tehnike Andrijana Vešović, odnosno Zombijana Bones, postala je vrlo brzo popularna na instagramu. Od ženskih do univerzalno kosmičkih problema i prekul tetovaža - it's all there. Ona je poput moderne Beatriks Poter. 

Davor Gromilović

Ovaj vizuelni umetnik iz Sombora kreće se između ilustracije, savremenog crteža, grafika i murala. Njegovi radovi objavljivani su u renomiranim svetskim magazinama i publikacijama, a njegov stil je fuzija nadrealizma, narodnih priča i naučne fantastike.

Sergej Tucakov

Somborski ilustrator Sergej Tucakov stvara minimalističke radove izraženog kolorita. Na njegovoj referentnoj listi, pored velikih brendova nalaze se i oni sa socijalnom misijom poput magazina Lice ulice.

Marina Milanović

Novosadska ilustratorka i grafička dizajnerka Marina Milanović, pored radova na kojima ima ispise, ilustruje i dečije knjige.

Das Drogen 

Ovaj četvoročlani kreativni kolektiv bavi se muralima, grafičkim dizajnom, ilustracijom. Njihov stil je psihodeličan, a poruke "sve što vole mladi" jery su i sami takvi.

Bratislav Milenković 

Jedan od naših najuspešnijih ilsustratora na čijoj se listi klijenata nalaze kompanije kao što su Nike, Apple, Google, Ra-Ban, Microsoft i mnogi drugi festivali, magazini, itd. Ono što ga izdvaja je specifična estetika. 

Maple things 

Mlada ilustratorka pod pseudonimom Maple things pravi sanjive digitalne ilustracije sa ispisima sa kojima se svi milenijalsi poistovećuju. 

Možda će vas zanimati...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije