Kako si počela da se baviš modom, odakle je potekla ta ideja?

"Priča o mom ulasku u “svet mode” je spontano. Sada, iz ove perspektive, mogu da kažem kao jedan lep nastavak moje odbojkaške karijere, ali van terena. 12 godina profesionalnog bavljenja sportom mi je omogućilo da uvek budem u garderobi koja je obavezno nosila neko moje lično obeležje, bio to broj, prezime, ime ili nacionalni grb. Osećaj je bio zaista fantastičan i poseban, i mislim da sam tek po završetku karijere shvatila koliko jedan komad garderobe može da učini da se osećaš lepo. A da to opet ne bude neka skupa marka, najpoznatiji brend itd. Odatle je nastala moja vizija da svim damama omogućim taj osećaj, a iskreno i ja da nastavim tu tradiciju.

Prvi i osnovni uslov za formiranje brenda je bio kvalitet, iza čega stojim od prvog dana, i daj Bože još dugo. Krenulo je sa pamučnim majčicama na kojima postoji mogućnost veza ličnih inicijala, nekog simbola ili imena po želji. Danas mogu da kažem da u ponudi imamo komad garderobe kog nema na tržištu, i koji je definitivno MUST HAVE. Pričam pre svega o svom garderoberu, a onda i prenosim utiske žena i devojaka koje su ga poručivale. U pitanju su prsluci za sve prilike, šiveni od 100% pamuka."

sanja-malagurski-odbojka-moda-personal-by-sm-brend-odeca-dizajn
Wanted 

Da li si i ranije bila zainteresovana za modu?

"Kao i velika većina devojaka, uvek sam relativno pratila i osluškivala šta je to što se nosi, šta je aktuelno, ali iz dva razloga nikada nisam bila ROB poslednje mode. Pre svega zato što sam zbog odbojke bila angažovana 12 meseci u godini i nije bilo mnogo prilike da nosimo svoju garderobu, a drugo jer sam uvek birala pre svega ono što je meni lepo, udobno i što ja lično mogu da iznesem na najbolji način, a ne drugi."

Koncept tvog brenda jeste individualnost. Šta bi po tebi bio autentičan primer individulanost, pored odeće koju kreiraš?

"Jako lepo pitanje. Upravo ono što pokušavam da prenesem svojim brendom, to smatram individualnošću. Sam naziv - Personal, simbolizuje žene koje su jedinstvene, svoje i hrabre. U moru raznorazgno sadržaja koji nam je dostupan, bilo putem interneta ili u spoljašnjem svetu, pravo je bogatstvo imati svoj stav, mišljenje, stil - i ne odstupati od istog, bez obzira na snagu uticaja okoline. Po meni, osoba koja od svega ovoga ima bar po malo, može da bude srećna. Ja priznajem, još uvek učim, jer sam nekako uvek bila ona koja je “živela za druge i njihovu srecu” a sebe slušala usput i ponekad. Danas, ipak, vodim malo više računa o tome šta Sanja želi, i koji su njeni proriteti."

sanja-malagurski-odbojka-moda-personal-by-sm-brend-odeca-dizajn
Wanted 

Odakle si crpela inspiraciju za novu kolekciju?

"Trudila sam se maksimalno da inspiraciju tražim isključivo u svom garderoberu i glavi. Svi oni koji kažu da nemaju ideju, maštu, itd... Neka se samo malo osame, reše straha od nečeg novog, i videće kako će kockice da se poklapaju, brzinom svetlosti. Na moju sreću ili nesreću, moje su se poklapale uglavnom noću, i mogu da kažem da sam trenutno neispavana i preponosna! (smeh)

Koncept Personala je da pokažem ono što ja volim da nosim, u čemu se osećam najprirodnije i udobno, a da pokrije svaku priliku. Mislim da sam u tome i uspela. I tu moram da pomenem moju najbolju drugaricu Jasnu, koja mi je bila zaista velika pomoć i podrška da ono što zamislim i laički objasnim, ona pre svega RAZUME, a onda i sprovede u delo. Veliki kritičar i realista - eto i nju smatram autentičnim primerom individualnosti."

Da li bi izdvojila neki poseban komad iz kolekcije?

"Da. To je definitivno BABY BLUE prsluk koji je simbolično dobio naziv - UNSTOPPABLE. To je komad koji me je potpuno razoružao. Od odlaska na kafu, u šetnju, poslovni sastanak ili kupovinu, on prihvata sve! Košulje, majice, suknje, pantalone, pa čak i trenerku. Isprobano, i garantujem da je tako. Drugi komad je najnovija duks - haljina AMOR u baby roze boji, koja nekako najdublje karakteriše mene. Iako često krijem emocije, i te kako sam vezana za njih, a roze boja nas uvek podseća na tek novorođene bebe, na ljubav, radost i emociju. Taj simbol srca koji se provlači na skoro svakom natpisu je nešto moje, lično."

Šta je po tebi savršen outfit: za posao, za dejt i za druženje?

"Definitivno sportska elegancija. Volim ovaj stil koji je u poslednje aktuelan. Odelo i patike su mi odlična kombinacija, a košuljice bih nosila uvek i svuda! Uz Unstoppable prsluk. Definitivno ono što Personal ima u ponudi, to su osnovni komadi koje uvek biram."

sanja-malagurski-odbojka-moda-personal-by-sm-brend-odeca-dizajn
photodejan/photodejan 

Koji su ti dalji modni planovi?

"Da uživam u ovoj prazničnoj kolekciji, da se shodno situaciji u državi ušuškamo u naše pamučne duks haljine i uživamo u toplini doma i društvu dragih osoba. A iz svega toga, sigurna sam da će opet izaći nešto veoma autentično. Raduje me činjenica da idemo u baš lepom pravcu, što zahteva svoje vreme i angažovanje. Volela bih da u ponudu uđe i nešto što je skroz “sportskog” tipa, što je najbliže mojoj najvećoj ljubavi - odbojci, ali o tom, potom."