UŠTEDITE PROSTOR U KOFERU: Šta od kozmetike i šminke treba da ponesete na letovanje?

Večita muka svih žena je kofer koji ne može da se zatvori, pa ponekad ni u slučaju kada sednemo na njega. Zato vam nudimo rešenja uz pomoć kojih ćete saznati šta je nužno od kozmetike i šminke potrebno za letovanje.

Freepik

Ukoliko se pripremate za letovanje i pravite planove šta sve trebate poneti na odmor, jasno je da je spisak dugačak. Pakovanje svega potrebnog, počevši od kozmetike i šminke, pa sve do garderobe i obuće, zaista zna da bude i te kako stresno i naporno.

Kako ne biste gubili vreme na razmišljanje ili kupovinu bez plana, važno je napraviti spisak svega potrebnog za putovanje. To uključuje dobru organizaciju i nabavku samo najosnovnijih stvari, koje ćete bez problema moći da spakujete u jednu torbu ili kofer.

Šta poneti na letovanje od kozmetike?

Princip odabira neophodnih stvari je isti kao za garderobu – biramo samo ono što ćemo zaista oblačiti. Tako važi i za kozmetiku, potrebno je poneti samo one beauty proizvode koji su adekvatni za letnju negu kože i kose, i koje ćemo svakodnevno koristiti.

Kako da odvojite bitne preparate od manje važnih, koji od njih imaju višenamensku funkciju, pa mogu zameniti dva ili tri proizvoda i kako da ogromna pakovanja smanjite i uštedite prostor.

Shutterstock 

Ovi preparati su vam potrebni

Spakujte samo one preparate koji će vam pružiti adekvatnu negu i zaštitu i bez njih ne krećite na put. Dakle, krema sa spf-om je prioritet. Zatim, hidratantna krema i serum jer znamo koliko nam more i previše izlaganje suncu zna isušiti kožu, kao i šampon za oštećenu kosu.

Šminka je svakako individualna stvar, ali neka se uz vas uvek nađe par četkica koje najviše koristite, korektor, bronzer, rumenilo, maskara, mini-paletu za oči, set za obrve, ruž i hajlajter, a sve ostalo je po želji pojedinca.

Shutterstock 

Kako da uštedite prostor

Da se ne biste nervirali što vam ogromne flaše kupki, šampona, micelarne vode zauzimaju previše prostora u koferu, u drogerijama možete nabaviti veoma praktičan set plastičnih bočica u koje možete da prespete sve preparate koji dolaze u velikim bocama.

screenshoot/lilly.rs