Sa dolaskom toplih dana vreme je da promenimo i bjuti rutinu, što se takođe odnosi i na parfeme. Naravno, iako ne postoji nikakvo pravilo koje striktno diktira da određene mirise ne možete nositi cele godine, pojedine note su više za hladne dane, jer u suprotnom mogu da "guše". 

Međutim, pronalazak idealnog parfema kada temperature pređu 20 stepeni nekad može biti izazovno. Treba vam nešto lagano, što ne guši, a da je opet upečatljivo i zavodljivo. 

Plus je i unikatnost, jer smo sigurni da ne želite da uđete u prostoriju u kojoj svako drugi miriše kao vi. Zato i ne čudi što se sve više devojaka okreće niche mirisima u potrazi za nečim drugačijim, a dva su se posebno istakla upravo zbog kombinacije nota koje malo koga ostavljaju ravnodušnim.

U pitanju su Faro Acqua di Portofino i Shiseido Zen, a mi smo ih takođe isprobale, i samo ćemo reći - nema ko nas nije zaustavio i pitao šta nosimo.  

Faro Acqua di Portofino

Faro Acqua di Portofino
fragrantica 

Note: Crveni grejpfrut, đumbir, limeta, kalabrijski bergamot, masline, vodene note, magnolija

Svež, sočan, oštar, a opet tako zavodljiv. Najpre ćete osetiti kombinaciju grejpa i đumbira, a onda će vas preplaviti vodene note. Takođe, spada u veoma dugotrajne mirise, tako da ćete ga osećati tokom čitavog dana, i magnet je za komplimente. Miris koji asocira na more, vino i ljubav.

Shiseido Zen

Shiseido Zen
lilly.rs 

Note: Grejpfrut, ananas, bergamot, pomorandža, ruža, frezija, crvena jabuka, lotus, zumbil, gardenija, đurđevak, ljubičica i beli kakuts

Svež miris sa daškom voća i citrusa lako će postati vaš zaštitni znak tokom narednih meseci. Daje tu neku luksuznu i prefinjenu notu čime komplementira svaki vaš outfit. I baš kao što mu i ime kaže, smirujuć je, ne opterećuje, te spada u one lagane mirise koji vas neće gušiti, u koji ćete uživati da nosite.

Pročitajte još: PARFEM ZBOG KOG SVI MISLE DA NOSIM BACCARAT ROUGE: Koštao me 7.200, a mirišem kao da je plaćen 85.000 dinara

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Jeftinija zamena za Baccarat Rouge 540 TikTok/@kodmaje

Izvor: Wanted J. S.