Tamni nokti definitivno su glavni trend sezone, pogotovo tople nijanse braon i bordo koje su gospodarice najtraženijih tonova u salonima. 

No, interesantno je da se sve više devojaka i žena odlučuje za kratke stilove manikira, te su se shodno tome, određeni tonovi bolje pokazali kod onih koji žele da dobiju skup, luksuzan izgled.

Iako je samo do vas koju ćete boju manikira izabrati, neko nepisano pravilo glasi da tamne nijanse posebno dobro izgledaju na kratkim noktima, a mi smo izdvojili one koje su #1 u salonima, i koje vam mogu poslužiti kao inspiracija kada tražite luksuz i prefinjenost.

1. Crna

Na prvom mestu je crna, koja je možda i najpopularnija boja poslednjih nedelja. Sjajno izgleda na kratkim noktima, posebno ako imate square oblik i "trpi" sve vrste nakita - bio srebrni, zlatni ili rose gold.

2. Milk Choco braon

Čokoladna braon definitivno prati crnu, a ova nijansa idealna je za one koji vole nešto između - ni preterano tamne, ni previše svetle, a žele da isprate popularne trendove.

3. Coffee brown

Međutim, ako zaista želite luksuz i moć na noktima, birajte tamnu, kafenu braon, koja savršeno komplementira svaki ten i oblik manikira. Bogata nijansa sinonim je za eleganciju.

4. Bordo

Lista nije kompletna ni bez zavodljivih crvenih tonova, te je preporuka da birate tamne, trula višnja tonove koji su em sexy, em izgledaju izuzetno skupo.

5. Tamni tirkiz

Ova zanimljiva nijansa postala je jedna od viralnijih u poslednje vreme. Reč je o tamnoj nijansi tirkizne boje koja je mešavina zelene i plave. Izuzetno dobro "trpi" različite završnice, te je možete nositi i kao sjajnu, mat ili pak u holo varijanti.

6. Deep green

Logičan nastavak su tamne, gotovo grimizne nijanse koje savršeno pristaju kratkim noktima. Birajte prirodne tonove i igrajte se stilovima. 

7. Metak sivi

Siva je nijansa koja nije svačiji "cup of tea", ali ako možete da je iznesete, garantujemo da će svi pogledi biti prikovani za vaše nokte. 

8. Deep purple

I na kraju - tamna ljubičasta. Ova nijansa savršeno izgleda na kratkim noktima, i čini da izgledaju luksuzno, te obavezno isprobajte neki od tonova koji vaš odgovaraju - počev od onih koji vuku na bordo, do onih koji su sa plavim podtonom.

Možda će vas zanimati da pročitate: AKO VOLITE KRATKE NOKTE, OVE JESENI NOSI SE SAMO JEDAN OBLIK: Izgleda prefinjeno i čini svaki manikir za klasu boljim

Bonus video:

Hejli biber nokti tiktok/amberjhnails