Kako se polako opraštamo od "miholjskog leta" i toplih dana zbog kojih se nismo ni privikli da smo debelo zakoračili u hladnu sezonu, na red dolaze ne samo fashion, već i beauty promene, a manikir je, očekivano, na listi.

Zanimljivo je da poslednjih mesec dana dame preferiraju kraće stilove, a od dugih noktiju još uvek je tražen almond oblik. Takođe, tamni tonovi su sve traženiji, a u nastavku pogledajte stilove koji su apsolutni vladari među it devojkama.

1. Bordo

Bordo i crveni tonovi su nikad popularniji, ali ovakvi tonovi godinama, ili bolje da kažemo decenijama, važe za klasike sa kojima nema greške. Tamne, gotovo crne nijanse izgledaju neviđeno elegantno i izgledaju sjajno nevezano da li nosite zlatni ili srebrni nakit.

2. Bor zelena

Zeleni tonovi takođe se vraćaju na velika vrata, a jedna od nijansi koja se izdvojila već sada je takozvana bor zelena. Nije reč o tipičnoj "lisno" zelenoj, već daleko tamnijoj i zagasitijoj nijansi. Sa ovako nečim, nema greške.

3. Brown sugar spice nails

Samo ćemo reći - čist seksepil! Čokoladne cimet nijanse u kombinaciji sa hrom završnicom definitivno su stil koji vlada Instagramom i kojeg ne možemo da se nagledamo.

4. Crni nokti

Sa crnom nema greške, pogotovo ako volite da nosite srebrni nakit. Vamp boja uvek izgleda dobro, nevezano da li nosite kratke ili duge almond nokte.

5. Tamni rose gold hrom

Rose gold je veoma specifična i upečatljiva nijansa, a kada na to dodate i hrom završnicu, dobijate božanski manikir koji izgleda tako skupo i kojem nikakav drugi nakit ne treba.

6. Cherry cola nails

Kombinacija višnje i Koka-kole, ima li bolje... još ako odradite nokte u ombre stilu, rezultat je čista perfekcija.

7. Mačije oko

Zavodljiva crvena nijansa koja se dobija uz pomoć magneta, prednjači poslednjih dana u salonima. Ukoliko volite crvene tonove, ovo je sjajan predlog.

8. Mat-sjajni kombo

Mat nokti nisu svačiji "cup of tea" ali su odličan način da razbijete monotoniju. Dovoljno je da jedan deo nokta bude odrađen sa mat završnicom, a drugi sa sjajnom da dobijete dvobojnu igru iako je u pitanju jedan te isti ton.

9. Tamni french

Ukoliko ste ljubiteljka frencha, možda je vreme da klasične varijante zamenite stilom u boji. To može biti bordo ili neka druga tamna nijansa. Igrajte se, izaberite ono što vam se najviše dopada.

10. Braon french + grafički stilovi

French možete "razbiti" i sa par noktića sa grafičkim stilovima.

11. Mauwe ljubičasta

Tamni, zagasiti ljubičasti tonovi uvek izgledaju sofisticirano i elegantno, i najbolje od svega je što dobro pristaju svakom podtonu kože.

12. Tamna hladna braon

Jesen je idealno vreme da eksperimentišete ne samo sa toplim tonovima već i sa hladnim nijansama. 

13. Tamni metalik

Metalik tonovi su jedan od najvećih trendova za 2023. a uz ovakav manikir drugi nakit vam apsolutno nije potreban.

14. Teget

Plavi tonovi, pogotovo tamne nijanse nikad ne izlaze iz trenda, ali budite pažljivi, samo je bitno da izaberete odgovarajući ton. 

15. Grafički stilovi 

I na kraju, ništa bez grafičkih stilova. Samo, ove jeseni zamenite svetle letnje tonove sa tamnim, jesenjim.

Bonus video:

Hejli biber nokti tiktok/amberjhnails