Široke i prirodne obrve godinama su bile omiljene, međutim prošle godine sve prisutniji trend bile su obrve svedene na minimum: potpuno providne, obezbojene i nevidljive, ili što tanje.

S obzirom na to da ovaj trend planira se nastavi i tokom 2023. godine, bitno je da budete oprezne ukoliko planirate da ispratite ovaj trend, jer čupanje može trajno da uništi obrve.

Tanke obrve bile su moderne tokom 1990-ih-2000-ih, a među prvima ih je nosila glumica Pamela Anderson. 

Niko tada nije mogao ni da pretpostavi da će 20-ak godina kasnije biti popularne guste obrve, međutim, neke stvari ukazuju da se omraženi trend ipak vraća.

Pored tankih obrva, svetle izblahjane obrve prošle godine ponele su mnoge poznate ličnosti. Kim Kardašijan se među prvim slavnim damama pojavila u novom svetlu, pretvorivši se iz goruće brinete u platinastu plavuša, a ubrzo su druge poznate dame poklekle pred ovim trendom.

pamela anderson prva je nosila tanke obrve
Shutterstock 

Nedavno smo na nedeljama mode proleće/leto 2023. inali priliku da vidimo smo izbeljene obrve kod Stella McCartney, Balmain, Tommy Hilfiger, Diesel, Givenchi, Chloe…

Neko će tanke obrve obožavati, neko prezirati, neko će jedva čekati da ih ponovo istanji, dok će neko ostati pri voljenim gustim obrvama.

Međutim, ako ne želite da posvetlite ili počupate obrve do filamenata, samo pokušajte da malo smanjite oblik. U modi će biti i prirodno tanke obrve sa dlačicama nešto svetlijim od nijanse kose.