Kada govorimo o prazničnom izgledu šminke, verovatno odmah pomislimo na crvene i bordo nijanse i puno sjaja i šljokica. I zaista, ove nedelje su najpopularnije crvene usne, bilo da su u pitanju ruževi ili sjajevu, ali to ne znači da pošto poto je morate nositi. Nisu svi ljubitelji crvenih usana, a Viktorija Bekam je jedna od onih koja se ni u prazničnoj sezoni ne odriče svog omiljenog izgleda - nude usana. Dizajnerka i osnivačica kozmetičkog brenda podelila je na Instagramu trik za svoj statement look - savršene nude usne koje su, uz smokey eyes, njen zaštitni znak lepote.

Viktorija Bekam ne odustaje od nude karmina.
Xposurephotos.com / Backgrid UK / Profimedia 

Viktorija je u videu sa svojim pratiocima podelila kako iskopirati njen izgled koji je učinila kultnim i globalno popularnim, a koristila je i proizvode bez kojih, kao što imamo prilike da vidimo iz svih njenih javnih nastupa, očigledno nikada ne izlazi iz kuće - Victoria Beckam Beauty Lip Definer u nijansi br. 2 i Victoria Beckham Beauty Bitten Lip Tint Amour, koji obožava zbog svoje postojanosti.

„Izgleda tako prikladno za ovo doba godine“, rekla je ona u svom videu. „Kada imam malo više sjaja na očima i ajlajner, želim prigušenije usne."

Viktorijin prvi korak je da obriše usne olovkom kako bi izgledale punije, a zatim lagano oboji cele usne istom olovkom. Ovo je trik koji je dobro poznat profesionalnim šminkerima jer olovke po pravilu imaju znatno veću postojanost od ruževa ili sjajeva, pa je korišćenje olovke kao podloge na celim usnama odlična ideja kako učiniti ruž postojanijinim.

Nude olovka Viktorije Bekam.
Profimedia 

Viktorija je naglasila i iscrtavanje ravne linije na vrhu gornje usne, zahvaljujući kojoj usne deluju veće i obimnije, što je trik koji redovno koristi Dženifer Lopez, a na kraju na usne je nanela Bitten Lip Tint sjaj. Savršen izgled za sve one koji nisu opsednuti crvenim usnama i nikada neće biti!

Dženifer Lopez nosi karmin u nude boji.
Ciao Pix/Splash/MEGA / The Mega Agency / Profimedia