Kao što znamo, influenseri iz celog sveta teže da prvi postave trendove, a kada govorimo o trendovima jasno je da će uvek biti onih koji dolaze i odlaze, ali i onih koji ostaju tu za sva vremena poput klasičnog crvenog karmina.

Dok ne saznamo nove trendove, evo nekih kojima su beauty eksperti svirali kraj u 2023. iako se, neki od njih, još uvek praktikuju.

Drastična, dvobojna kosa

Kolorista slavnih ličnosti Chad Kenyon kaže da trend drastičnog farbanja kose kao što je bio slučaj sa money-piece i sličnim stilovima, gde su prednji pramenovi druge boje, odlazi u zaborav.

Takođe i trendu tamnog korena nazire se kraj, te će tako biti "na ceni" suptilni prelazi i pramenovi lepo izblendanih nijansi.

Preterano iscrtane i oblikovane obrve

Preterano iscrtane i oblikovane obrve neće biti u trendu u 2023.
Instagram 

"Boxy", preterano iscrtane obrve trebalo bi da su odavno deo prošlosti, ali hteli to da priznate ili ne, ovakav stil iscrtavanja još uvek je aktuelan, najviše zbog trenda gustih obrva. Međutim, slavna šminkerka Mary Irwin ističe da samo zato što je nešto u trendu, ne znači da pristaje svima.

"Obrve treba da imaju lagan i "pernat" izgled koji se može suptilno pojačati specifičnim izgledom šminke", istakla je.

Siva kosa

Prema mišljenju Joyce, jednoj od vodećih koloristkinja, farbana siva kosa definitivno je out sledeće godine. Ovo doduše važi samo za nijansu kose koju ste dobili farbanjem, ne i za prirodne sede.

Kako je istakla, "veštačka" siva zapravo retko kome dobro pristaje i čini da koža izgleda bledo i "bolesno". "Kosa treba da komplementira vaš ton kože", dodaje.

Svilene trepavice

Svilene trepavice su out u 2023.
Shutterstock 

Nadogradnja trepavica će i dalje biti u trendu, ali na previše guste dlačice zaboraviti. Umesto toga, biće traženije suptilnije, prirodnije forme koje naglašavaju oko i daju mu decentan volumen.

Precizan cat-eye

Precizan ajlajner.
Instagram 

Dobre vesti za one kojima iscrtavanje ajlajnerom nije jača strana! Precizan mačkasti izgled ide u zasluženi zaborav, a vraćaju se meke forme, crtane olovkom ili senkom. Takođe, grunge šminka iz 90-ih vraća se na velika vrata, kao i svetlije i tamnije smokey-eye varijante.

Prečupane i tanke obrve

Prečupane i tanke obrve su out.
Instagram 

Tokom 2022. trend tankih obrva iz devedesetih vratio se u velikom stilu, međutim, stručnjaci kažu da pre nego što se uhvatite za pincetu dobro razmislite. Nemojte ih tanjiti ili brijati, jer na duže staze, oštećujete koren i možete završiti sa nečim što ne želite.