Ubeauty svetu, crni ajlajner je svojevrsni klasik koji baš nikada ne izlazi iz mode, ali njihovo nanošenje još uvek mnogi nisu savladali.

Imali nalog na TikToku ili ne, verovatno ste naišli na bar jedan genijalni makeup trik koji su osmislili beauty entuzijasti na toj platformi. U moru korisnih saveta za šminkanje, najbrojniji su oni s ajlajnerom. Bilo da želite besprekoran mačkasti izgled ili smokey eyes, znate koliko je eyeliner zahtevan za nanošenje, a korisnici TikToka koriste razne predmete iz domaćinstva za savršeno izvođenje.

Proteklih meseci popularan je trik sa selotejpom, a šminkeri i makeup početnici puni su reči hvale jer vam je potrebno svega desetak sekundi.

Za crni cat eye s oštrim rubovima potrebno vam je tamna senka koju ćete naneti prstima. Video koji je objavila korisnica @kat_longoria prikupio je gotovo 40 miliona pregleda, a u njemu lepi selotejp na oči kako bi stvorila šablon za cat eye. Potom kažiprstom pređe preko crne senke koju nanese na otkriveni deo oka. Kada odlepi selotejp, rezultat je zaista impresivan - savršeni cat eye oblik.

Dakle, u samo nekoliko sekundi dobila je oštar, precizan i, što je najvažnije, simetričan cat eye. Prednost ovog trika je što podešavanjem selotejpa možete da odredite veličinu cat eyea, pa ne morate da brinete da ćete se zaigrati s eyelinerom, što štedi živce i vreme.

Kako da izvučete savršenu liniju ajlajnerom TikTok/lenkalul