Promena je uvek dobrodošla, a kada je reč o promeni boje kose, mnogi biraju početak godine kao idealno vreme za novu frizuru. S obzirom na to da je 2023. za samo deset dana, donosimo vam predloge boja kose koje bi mogle da budu među najpopularnijim sledeće godine. Neki trendovi iz 2022. će se nastaviti i naredne godine, ali će nas iznenaditi i neki novi. Nove verzije i prefinjenosti klasičnih boja kose i razne varijante braon, crne, plave i crvene samo su deo onoga što nas očekuje 2023. godine.

Luksuzna bordo

U narednoj godini sigurno ćemo videti više crvenih nijansi, poput ove prelepe bordo crvene. Hladniji tamni pramenovi su dodati jednobojnoj boji da bi se stvorio taj prelepi bordo ton.

Nežno roze

Bakarno roze i ružičasto-zlatna boja je zapravo blaža verzija jače crvene i sve je traženija u salonima. U ovom trendu, nijanse plave su kombinovane sa toplom zlatnom kako bi se stvorila ova posebna boja koja ponovo dobija na popularnosti.

Money pieces

Jedan od trendova koji je i dalje u vrhu najtraženijih i neće prestati da bude popularan sledeće godine su svetliji pramenovi koji savršeno uokviruju lice.

Midnight crna

Wednesday Addams i njen goth glam stil trenutno su na vrhuncu popularnosti zbog nove Netfliks serije, a bogata crna sa dodatnim sjajem biće veliki trend i u narednim mesecima.

Med zlatna

Umesto pepeljasto plave, u 2023. ćemo videti više toplih zlatnih i mednih tonova, a trend već dobro nosi Kim Kardašijan, za čiju je novu boju zaslužan njen slavni frizer Kris Eplton.

Tamna bakarna

Još jedna nijansa crvene, ovoga puta u tamnoj bakarnoj varijanti, koja je mešavina prelepih smeđih i bakarnih nijansi.

Skupa brineta

Skupa brineta je veliki trend od ove godine koji će se nastaviti i sledeće godine, zahvaljujući mnogim poznatim ličnostima koje su već izabrale ovu nijansu, poput Điđi Hadid i Hejli Biber. Duboka i snažna dimenzija kose i pažnja na detalje su glavne odrednice ove blistave nijanse.

Zimsko bela

Pored medne plave, svoje mesto među popularnim bojama kose 2023. godine zauzeće i nešto svetlije nijanse. Gotovo platinasto plava, ova zimsko bela nijansa će se svakako izdvojiti nasuprot raznim tamnijim nijansama.

Pramenovi boje karamele

Ova boja je savršena sredina između smeđe, kestenaste i bakarne jer ostaje braon, ali sa sitnim i toplim pramenovima čime se postiže ujednačen i harmoničan rezultat na kosi. U ovom slučaju, pramenovi su samo nekoliko nijansi svetliji od prirodne boje kose i izgledaju potpuno prirodno.

Lešnik brineta

Još jedna varijanta braon koja inspiraciju za ovu specifičnu nijansu traži u prirodi, tačnije u boji lešnika sa zlatno-braon toplim i pepeljasto-smeđim hladnim pramenovima kombinovanim u nijansu koja se lako održava.

Peščano-bež plava

Ova verzija plave sadrži tople i hladne tonove spojene u savršenoj kombinaciji pepeljastih, bež i peščanih nijansi plave za prelepu višedimenzionalnu boju.

Kajli Džener
Instagram 

Topla kremasta plava

Topla kremasta plava je savršen izbor za one sa prirodno plavom kosom koji žele da je posvetle, ali ne sa drastičnom promenom poput platinastih nijansi. Pristojna, topla nijansa savršeno će se uklopiti sa prirodnom plavom bojom i dati joj dimenziju.

Topla kremasta plava boja kose.
Instagram