Slugging je ogroman trend kada je u pitanju nega kože. Za one koji ne znaju, on podrazumeva nanošenje gustog proizvoda, najčešće vazelina preko proizvoda za negu kako sbi se osigurala dublja hidratacija. Mnogobrojni primeri pokazali su neverovatne rezultate samo par dana nakon ovakve primene proizvoda, te ne čudi što je slugging dobio još jednu primenu, ali ovog puta kada je reč o noktima.

Nail slugging postao je apsolutni hit na mrežama, a pogotovo na TikToku, a ovaj trend posebnu pažnju je privukao kod svih onih koji imaju provlema sa slabim, krtim noktima i bolnim zanokticama.

Kako izgleda nail slugging?

kjada ukucate hešteg #nailslugging videćete da brojni korisnici tretman započinju tako što najpre nanesu neko od ulja za negu koje utrljavaju u nokte, a omdah potom gušći balzam ili popularniji izbor - vazelin.

Nail slugging će potpuno preporoditi vaše nokte.
Instagram 

Metodu su odobrili i stručnjaci koji se slažu da ovako nešto i te kako može pomoći na duže staze ukoliko želite da sprečite starenje ruku i dobijete jače nokte i zdrave zanoktice.

Šta kažu stručnjaci?

Dermatolozi objašnjavaju da je uloga kutikule nokta da speče pljavštinu i bakterije da uđu u koren i izazovu infekciju. Kada su one suve, sklone su pucanju čime se ugrožava zaštitna barijera i povećava mogućnost da dođe do određenog vida infekcija, ako što je problem sa gljivicama.

Nail slugging će učiniti čudo za zanoktice.
Shutterstock 

U ovom slučaju, korišćenje preparata koji hrane i neguju nokte je od presudnog značaja, a posebno se savetuje upotreba proizvoda koji nemaju mirise i prešišćena mineralna ulja.

Ne preterivati sa upotrebom vazelina

Stručnjaci savetuju da se sam slugging primenjuje jednom do dva puta nedeljno i to tokom noći, dok proizvode za negu zanoktica možete nanositi svakodnevno, a jedan od primera ovakvog negujućeg tretmana pogledajte  u videu u nastavku teksta.

NAIL SLUGGING JE REŠENJE ZA LOMLJIVE NOKTE I UPALJENE ZANOKTICE: Sve što vam treba već imate, a rezultati su nestvarni TikTok/jacquelinekilikita/lovefreshpaint