Da li ste ikada čuli za italijanski manikir? Trenutno je pravi favorit među profesionalcima nail arta. Generalno je razlog tome što ova vrsta manikira omogućava kratkim noktima da vizuelno izgledaju duže. Sjajno, zar ne?

Italijanski manikir je zapravo potpuno zasnovan na optičkoj iluziji. Radi se o tako veštom nanošenju laka za nokte da ostavlja utisak dužih nego što zapravo jesu.

Ova tehnika manikira se uglavnom koristi korišćenjem laka za nokte u jednoj boji (odnosno noktima koji su svi u jednoj boji) ili samo farbanjem vrhova noktiju u jednu boju.

Italijanska tehnika funkcioniše na sledeći način: potrebno je da lak za nokte prinesete što bliže kutikuli bez dodirivanja kože.

Zatim obojite vertikalno nagore, ostavljajući mali razmak između ivice zida noktiju i laka za nokte.

Zbog ovog bočnog slobodnog prostora, nokti se optički rastežu i tako automatski izgledaju duže. Italijanski manikir je sve popularniji jer je sjajan način da vizuelno produžite nokte bez upotrebe akrila.

Kombinacija italijanskog manikira, pravilnog podizanja zanoktica i uklanjanja viška kože učiniće da nokti izgledaju mnogo duže u trenu! Probajte sami i uživajte u lepim noktima!

Italijanski manikir tiktok/@thehotblendofficial