Kada trendovi za proleće i leto nalažu da su nokti, nesumnjivo i gotovo isključivo, u znaku nail art-a, a gotovo svi saloni koji nude nail art rezervisani nedeljama, ako ne i mesecima unapred - nemate drugog izbora nego da pročešljate društvene mreže.

Naime, Pinterest, Tik Tok i Jutjub nude pregršt jednostavnih tutorijala za zanimljiv nail art, za šta će vam dobro doći bar osnovni alat poput tanke četke za crtanje detalja ili svetlucavih završnih nadlakova. Možda vam iscrtavanje nail arta kod kuće izgleda izuzetno komplikovano - i to svakako može - ali ako se setimo da su aktuelni trendovi moderni francuski manikir i kombinovanje različitih lakova na istoj ruci, to je izvodljivo čak i za one koji nemaju mnogo iskustva sa noktima.

Tačke

Tačke mogu biti minimalističke ili maksimalističke! Nosite ih samo u centru nokta, duž korena ili vrha nokta - ili ih raspršite po celoj nokatnoj ploči. Najlakši način da to uradite je jednostavnom ukosnicom - jednostavno umočite okrugli vrh u željeni lak i aplicirajte ga na nokat. Krug će uvek biti jednako savršen, a nokti su gotovi za samo deset minuta.

Šareni francuski manikir

Francuski manikir ima apsolutni povratak ove sezone, a za razliku od varijante koja se nosila početkom 2000-ih, sada se preferira manikir sa što tanjim vrhom. Osim toga, nosite ga u neonskim ili pastelnim bojama, jer je posebno u trendu ovog leta. U pravljenju francuskog manikira pomoći će vam šabloni koje se danas mogu kupiti u svakoj drogeriji, a veštiji će to podjednako dobro uraditi i vrhom male četkice za nokte.

nail art koji je lako izvesti kod kuće je francuski manikir u šarenim bojama.
Instagram 

Apstraktne linije

Iznenadili biste se koliko je lako napraviti jedan od najpopularnijih nail art motiva ove sezone! Pre svega zato što je čar apstraktnih linija u njihovim nepravilnim putanjama. Takođe, svaka ruka može izgledati drugačije, a da ne izgleda neobično. Potrebna vam je četka da biste ovo uspeli, a mi predlažemo nekoliko poteza laka za nokte na papiru da biste vežbali željeni dizajn pre nego što pređete na nokat.

Nakon prajmera ide bazni lak, a potom lak u boji u tankim slojevima.
Instagram 

Gliteri

Lakovi sa šljokicama su jedni od najtraženijih ove sezone, a idealni su i za kućni manikir jer opraštaju početničke greške. Osim što mogu da ih lakiraju po celoj nokatnoj ploči, izgledaju izuzetno zanimljivo u polukružnom obliku u korenu nokta ili kao francuski manikir. Ako želite deblji efekat šljokica - nanesite ih sunđerom i premažite tankim slojem providnog top coat-a.

gliteri su popularni na notkima.
Instagram 

Dugine boje

Najjednostavniji DIY nail art je svakako lakiranje noktiju u različitim bojama duginog spektra ili u različitim nijansama jedne boje. Bilo da odaberete bež ili braon tonove, dobićete veoma elegantnu i svakodnevno nosivu verziju nail art-a, dok će neonske boje biti veoma upečatljive i pogodne samo za ljubitelje vibrantnih nijansi. Bilo kako bilo - dovoljno je obojiti nokat u željenu boju, a manikir je gotov za samo nekoliko minuta.

dugine boje su hit na noktima.
Instagram