Do sada smo na omiljenoj mreži svih generacija - TikToku, videli više ili manje logične videe i savete, međutim, čini se da se u poslednje vreme sve više korisnika koji su orijentisani na bjuti sadržaj odlučuje za prirodna, odnosno organska rešenja.

Tako je jedna korisnica postala viralna gotovo preko noći zahvaljujući svom triku sa smrznutim krastavcem. Naime, krastavac se od vajkada koristi za negu kože, a verujemo da su i vaše mame i bake često stavljali kolutiće na podočnjake kako bi de-puffovali lice.

Brojni proizvodi sadrže ekstrat krastavca koji podmlađuje kožu upravo zahvaljući beta karotenu, vitaminima A, C i K, magnezijumom, manganom, kalijumom i luteinom.

Krastavac je poznat kao sjajan sastojak za negu kože.
Unsplash/Adrian Motroc 

Ovi antioksidanti štite kožu od slobodnih radikala i hrane ćelije, čineći vaš ten blistavim i svežim.

Takođe, brojna istraživanja pokazuju d krastavac blagotvorno utiče i na pojavu bora, ali i na akne i bubljice.

Sad kad smo vam nabrajali sve benefite, jasno je zašto je trik jedne tiktokerke postao toliko popularan. Naime, kao što se trljanje lica kockicama leda pokazalo blagotvornim, pogotovo ujutru kada vam je lice naduto, i bolji efekat ćete obiti ukoliko ujutru pređete preko kože smrznutim krastavcem. Uostalom, pogledajte video:

PRIPREMITE KOZU ZA PROLECE: Vase lice ce blistati kao nikad do sad zahvaljuci proizvodu koji vec imate u kuhinji  TikTok/lisa.beautify

Dakle, sve što je potrebno je da krastavac isečete na debele kolutove i zaledite, a potom ujutru pređete preko celog lica nežno masirajući ga. Bitno je samo da pre nego što protrljte krastavac po licu, pređete par puta po ruci kako biste skinuli sloj leda i “oslobodili” korisne sastojke.

Nakon toga umijte lice i nanesite omiljenu hidatantnu kremu ili serum i spremni ste za dan.

Trik sa zaleđenim krastavcem će vam oporaviti kožu lica.
Freepik/cookie_studio 

Bitno je napomenuti da nakon koripćenja krastavac bacite i da koristite nov kolutić. Krastavac pre toga nemojte držati u frižideru, već ili u frizu ili zamrzivaču kako biste izbegli gomlanje bakterija. Takođe, savet je da krstavac pre zarzavanja odvojite u kesice.

Za lepo lice svakog dana pređite preko lica zaleđenim krastavcem.
Freepik/senivpetro 

Oni koji su probali videli su nestvarne rezultate već nakon dva, tri dana, a s obzirom da je u pitanju prirodan način nege, šanse da dođe do infekcije su minimalne, iako, kao i sa svakim bjuti tretmanom, nebitno da li je u ptianju prirodan ili fabrički način, treba voditi računa, baš iz razloga što nije svaka koža ista.