Da li spadate u one žene koje veruju da su mitovi vezani za savete o lepoti čista glupost? Ukoliko je odgovor pozitivan, moramo da vas razočaramo... Jer, verovale ili ne određeni beauty mitovi zapravo imaju svoju svrhu...

U nastavku pogledajte o čemu je reč...

1. Kosa može da opadne zbog zategnutih punđi ili repova

Bilo koja frizura ovakvog tipa može dovesti do gubitka kose. I to gubitka u smislu da će opasti, ali više nikada neće izrast. Čuvajte kosu, opustite taj rep!

2. Ako trljate oči, pravite bore

Trljanje očiju ne pravi bore odmah i sada. Ali vremenom, kako se koža tanji, tako ćete i primećivati sve više bora u tom predelu lica. Zato nemojte dopustiti da vam trljanje pređe u naviku.

devojka
Freepik 

3. Pivo je dobro za kosu

Ako koristite pivo kao tretman, to je dobar potez. Pivo jača dlaku – puno je vitamina i proteina koji pospešuju zdravlje i sjaj kose, dok je alkohol pročišćava. Jedino na što trebate obratiti pažnju je miris. Zato pivo nanesite pre šampona.

4. Određena hrana izaziva akne

Masna hrana, velike količine čokolade... Sve to dovodi do velikog broja akni na vašoj koži. Naravno, svako drugačije reaguje na različite stvari, ali svakako, uvek je pametnije biti umeren u svemu.

5. Parfemi se čuvaju u frižideru

Ni ovo nije mit! Ako ne u frižideru, neka to svakako bude neko hladnije mjesto. Tako parfem neće brzo izgubiti miris zbog kojega ga i koristite. Takođe, vodite računa i o tome da parfemi, osim određene temperature, zahtevaju i tamnije prostore.

parfemi
Shutterstock 

6. Balzam za usne može izazvati zavisnost

Nije u pitanju stvarna navučenost na proizvod, nego se vaša koža posle određenog vremena korišćenja isključivo jednog proizvoda jednostavno navikne i traži samo to. Stoga nemojte preterivati.

7. Regenerator može poslužiti za pranje kose

I on, kao i šampon, sadrži sve što je potrebno da bi kosa bila čista. Ali imajte na umu da ipak ne sadrži dovoljno tako da ga umesto šampona možete koristiti samo hitnim slučajevima. Ako imate jako suvu i oštećenu kosu, pranje regeneratorom može biti vaša karta za mekoću, ali ako imate masnu kosu, ovo nikako nije za vas.