"NOVI-STARI" OBLIK AJLAJNERA SAVRŠENO NAGLAŠAVA OČI: Trend koji ćete želeti da rekreirate ovog leta pristaje svakoj ženi

Sa serijom "Euforija" make up trend dvostruki ajlajner postao je veoma popularan, a u nastavku donosimo savete kako da same postignete ovaj look.

Profimedia

Oblik tuša za oči koji se sastoji od ultra tankih, oštrih linija veliki je trend na Instagramu, ali postoji jedan oblik nanošenja ajlajnera koji pristaje baš svima, a odličan je i ako si početnica u nanošenju ajlajnera.

Radi se u tehnici sa dvostrukim lukom ili ajlajneru u obliku ribljeg repa. Iako je trenutno vrlo popularan, ovaj trend je zapravo već viđen, jer je modernizovana verzija retro oblika ajlajnera iz 60-ih. Otvara oči i čini ih većima i ženstvenijima, što ga čini vrlo poželjnim u svetu  makeup look-a.

Uz ovaj postiže se dubina i dimenzija, a ponovo je popularizovan 50-ih i 60-ih godina kada su ga nosile zvezde poput Merilin Monro i Sofije Loren. Iako će ti možda trebati nekoliko puta da usavršiš nanošenje dvostrukog ajlajneraa, dovoljno je jednostavno da svakako možeš probati rekreirati ovakav look.

Dvostruki ajlajner izdužuje i uvećava tvoje oči

Možda se čini komplikovanim, ali nanošenje dvostrukog ajlajnera na tvoje oči, kad usavršiš tehniku, predivno će ih podići i naglasiti. Uz uobičajeno „krilo“ koje stvaraš ajlajnerom, ispod njega dodaje se još jedno iz donje linije trepavica s malim razmakom između dva krila.

Dužine krila mogu biti jednake ili različite, zavisno o efektu koji želiš postići, a tvoje oči će u svakom slučaju biti dodatno naglašene.

Kako usavršiti make up look s dvostrukim ajlajnerom?

Popularna serija „Euforija“ takođe ima svoju zaslugu u novom popularizovanju ovog trenda, a glavna šminkera erije, Doni Dejvi na Instagramu je u tutorial videu rekreirala jedan od lookova lika Medi s dvostrukim ajlajnerom. Čini se prilično jednostavno, zar ne? 

Za početnike, šminkeri preporučuju korišćenje kose četkice za tuš i crne senki kojim možeš prvo isrctati gde želiš naneti ajlajner. Nakon toga, možeš eksperimentisati i s drugim bojama poput plave ili pink.