Dobra maskara oduvek je bila posla posla nevezano da li ste "full glam queen" ili ste minimalistički orijentisani. No, u moru novih proizvoda često se postavlja pitanje koju izabrati. Preporuka je mnogo, ali rezultati nisu uvek obećavajući, pogotovo kada je reč o high-end proizvodima za koje je potrebno izdvojiti više novca.

Dobra maskara je pola posla.
Shutterstock 

Tako na kraju em date pare, em ne dobijete taj željeni efekat veštačkih trepavica. Međutim, daleko od toga i da je svaka drogerijska maskara dobra. Pre svega, bitno je da se vaša maskara, nebitno da li je skupa ili jeftina ne suši prebrzo, zbog čega ćete morati češće da je kupujete, ali i da ne pravi grudvice na trepavicama zbog kojih možete izgledati neuredno. Takođe, bitna je i sama boja, pogotovo ako tražite "zift" crne maskare, i naravno sama četkica koja je presudna za nanošenje proizvoda i davanje volumena i dužine.

Izbor dobre maskare nije lak.
Shutterstock 

Jedna maskara istakla se od svih, a moguće ju je naći u gotovo svakoj drogeriji i košta samo 500 dinara, a zaista radi ono što kaže. U pitanju je Essence Lash Princess False Lash Effect, a ovaj proizvod dobro je poznat zaljubljenicama u šminkanje.

Essence Lash Princess False Lash Effect maskara
lilly.rs 

Dovoljan je jedan sloj da vidite ogromnu razliku, a izvlači i najkraće trepavice i to bez slepljivanja.

Intenzivno crna, kremasta tekstura je savršena za isticanje svake pojedinačne trepavice, dok zaobljena četkica pruža senzacionalan volumen.

Dobra maskara ističe trepavice.
Instagram 

Takođe, ne suši se prebrzo, tako da možete biti sigurni da ćete je koristiti dugo. Veoma često se nalazi i u kozmetičkim torbicama profesionalnih šminkera koji ističu da je po kvalitetu nadmašila mnogo skuplje "izvikanije" maskare, te nije zgoreg da joj date šansu ukoliko ste u potrazi za proizvodom koji će zaista istaći vaš pogled i učiniti ga nezaboravnim.

Bonus video:

Sofija Riči ima milione ali obožava maskaru od 700 dinara Tiktok/sofiarichiegrainge