Uprkos sve brojnijim tretmanima trepavica, koji uključuju farbanje, produžavanje i popularni „lash lift“, kvalitetna maskara je i dalje jedan od najtraženijih proizvoda o kom ne prestaje da se priča u beauty svetu. Ali kako odabrati pravu?

Pre nego što se bacite u potragu za savršenom maskarom, svakako preporučujemo da uzmete u obzir nekoliko saveta koje svetski poznati šminkeri redovno ponavljaju, a koji se tiču nanošenja maskare. Naime, nakon nanošenja sloja na donju stranu trepavica, pogledajte dole i nanesite na spoljnu stranu, počevši od korena i povlačeći vrhove nagore. Za efikasniji rezultat, obavezno nanesite drugi sloj.

Trik za nanošenje maskare.
Shutterstock 

Takođe, imajte na umu da mnoge skupe, brendirane maskare ne daju rezultate koje obećavaju, a na tržištu je sve više proizvoda koji iritiraju osetljive oči, kao i onih koji se nakon nanošenja ljuspaju, često kvareći ceo make-up.

Dakle, detaljnim proučavanjem pregledanih proizvoda i maskara, vrlo lako ćete zaključiti da mnogi skupi proizvodi nisu vredni kupovine, a vrlo često se dešava da umesto kvaliteta kupujemo brend i, na kraju, proizvod sa kojima uopšte nismo zadovoljni.

Upravo zbog toga savetujemo vam da se bazirate na drogerijskim maskarama koje se, sudeći po brojnim recenzijama korisnika, mogu uporediti sa dosta skupljim na tržištu. A da bismo vam olakšali izbor i potragu, u nastavku smo odabrali 5 maskara sa najboljim recenzijama koje ćete naći po zaista povoljnim cenama i koje svakako vredi isprobati!

Essence Lash Princess False Lash Effect

Ovu listu krećemo od najpovoljnije i svakako jedne od traženijih maskara Essence brenda. Intenzivno crna, kremasta tekstura je savršena za isticanje svake pojedinačne trepavice, dok zaobljena četkica pruža senzacionalan volumen.

Essence maskara.
essence 

Maybelline Lash Sensational

Formula Lash Sensational maskare je obogaćena uljem divlje ruže - daje osećaj lakoće i pruža osećaj negovanih i mekih trepavica, i mineralnim pigmentima - koji utiču na intenzitet boje. Takođe, ona ima čak 10 slojeva češljića na četkici, koje izdvajaju svaku trepavicu posebno, povećavajući volumen iz korena. U samo nekoliko poteza četkicom daje megavolumen trepavica, a osim toga, ovo je jedna od najprodavanijih maskara na svetu.

Maybelline maskara.
Maybelline 

Bourjois Mascara Volume Glamour Ultra-Curl

Fleksibilna četkica omogućava vam da doprete do svake pojedinačne trepavice iz svih uglova, a sama formula je natopljena ekstraktom i vlaknima bambusa koji produžavaju trepavice. Sa dva do tri sloja, rezultati su i više nego vidljivi, tik-tokeri su nam dokaz.

Bourjois Mascara Volume Glamour Ultra-Curl
Bourjois 

Rimmel Extra 3D Lash

Rimmel maskara pruža mega volumen, bez osećaja težine na trepavicama. Instant podiže trepavice i čini ih laganim poput pera. Sjajna vest jeste da je kremasta formula pogodna i za osetljive oči. Veoma je nadogradiva, što je čini pogodnom i za dnevne i za večernje prilike samo dodajući jedan sloj više.

Rimmel Extra 3D Lash.
lilly.rs 

Max Factor 2000 Calorie

Posebno dizajnirana četkica omogućava postupno i lako nanošenje slojeva maskare na vaše trepavice kako biste dobili izgled koji želite, bez grudvica i slepljivanja. Namenjena je i za dnevne i za noćne prilike, lako se nanosi i otporna je na razmazivanje.

Max Factor 2000 Calorie
lilly.rs