Tokom toplih letnjih dana većina dama se uzda u 2 proizvoda - dobru maskaru i ruž za usne. U zavisnosti od tipa i same boje, karmin veoma lako može poslužiti i kao rumenilo, kada vam je potrebno da licu brzo vratite svežinu, a ovaj efekat je moguć čak i ako koristite nude pink nijanse koje su jedne od omiljenijih trendseterkama.

U tom slučaju jedino je bitno da je karmin dobro pigmentovan i postojan, što je, verujemo, mnogima jedan od prvih kvaliteta koje traže kod savršenog ruža. Međutim, varate se ukoliko mislite da za kvalitetan proizvod morate da date mnogo novca. 

Dobar karmin ne mora mnogo da košta.
face to face / Face to Face / Profimedia 

Tako se, primera radi za Charlotte Tilbury karmine već dugo u beauty industriji priča da su neprikosnoveni, a njihov K.I.S.S.I.N.G. lipstick nalazi se u make up torbama raznih svetski poznatih šminkera. Ali mana ovog, bez sumnje sjajnog proizvoda je cena koja ide i preko 35 dolara. 

Međutim, dobro je znati da u drogerijama možete naći slične karmine ali po daleko nižoj ceni, a koji po kvalitetu pariraju upravo Charlotte Tilbury. 

Drogerijski karmini takođe su postojani i pigmentovani.
instagram/mimiarr 

U nastavku donosimo 3 koja su vredna svakog dinara, a cena im se kreće oko 500 rsd, te ukoliko tražite ruž koji vas neće izneveriti i parira high-end ruževima, obratite pažnju na ove brendove.

Rimmel lasting finish karmini

Rimmel ruž za usne lasting finish
lilly.rs 

Ovi ruževi ne samo da traju, već i usnama daju onaj silky osećaj zbog čega izgledaju više "plump". Vrlo je kremast i visoko pigmentovan, a dolazi u čak dvadeset različitih nijansi.

Maybelline New York - Color Sensational

Maybelline New York Color Sensational Ruž
lilly.rs 

Bonus kod ovih ruževa je to što dolaze u 3 verzije: matte finish, cream finish i made for all. Ova formula sadrži shea puter koji usnama pruža optimalnu hidrataciju, a originalna verzija postoji u čak trideset nijansi.

Max Factor / Colour elixir moisture

Max factor colour elixir
lilly.rs 

Na sajtu piše – ovaj karmin pruža hidrataciju usana i nakon njegovog skidanja! Kako proizvod sadrži vitamin E, shea puter i avokado on istovremeno neguje, čini usne punijim i mekim. Takođe, bitno je da istaknemo da je ovo i najskuplji karmin na listi te mu je cena oko 1.300 dinara, ali se na akcijama može ugrabiti za manje.

Bonus video:

Zamena za Charlotte tilbury ruž Tiktok/loveboka1