Kada je reč o izraženim podočnjacima, prvo za šta se mnogi uhvate je upravo korektor. Međutim, u zavisnosti od problema, nema svaki tu moć, odnosno dovoljno dobru formulu da prekrije otečenost, i tamne kolutove.

korektor mora biti dobar da bi prekrio podočnjake.
Shutterstock 

No, jedan od onih koji to može i koji i te kako dobro radi je čuveni YSL Touch Eclat korektor, a koliko je dobar svedoči i to što se proda čak 6 u minuti. Odlikuje ga lagana formula koja hvata svetlost i na taj način prekriva tamne senke, bore i sitne nesavršenosti, bez da se nakuplja u finim linijama. 

Najbolji korektor proda se 6x u minuti.
jasmin 

S obzirom da ima aplikator nalik na četkicu, na podočnjake nanosi dovoljnu količinu proizvoda koja se divno blenda i stapa sa kožom, a kompatibilan je i sa gotovo svim puderima i bb i cc  kremama. Obožavaju ga i šminkeri slavnih, te je veoma često deo priprema za crveni tepih i slično, jer kad se nanese - ne mrda i izgleda kao druga koža. 

No, njegova jedina mana je sama cena koja iznosi 6.990 dinara. Zato nas je zanimalo da pronađemo "dupes", odnosno alternative koje su podjednako dobre, a jeftinije, te da, ukoliko trenutno ne možete da priuštite YSL korektor, barem koristite proizvode koji dobro prekrivaju i takođe se stapaju s kožom.

Pronašli smo 5 varijanti koje su se, prema iskustvima korisnika dobro pokazale, a na vama je da im date šansu i tamnim podočnjacima konačno kažete zbogom.

1. L'Oréal Paris Infaillible 24H More Than Concealer

L'Oréal Paris Infaillible 24H More Than Concealer je dobra kopija skupih.
lilly.rs 

2. Maybelline Dream LUMI

Maybelline Dream LUMI je popularan korektor.
Maybelline.com 

3. E.L.F. Cosmetics Flawless Brightening Concealer (oko 700 dinara)

E.L.F. Cosmetics Flawless Brightening Concealer je lagan na koži.
dm 

4. Maybelline Instant Age Rewind Eraser (839 dinara)

Maybelline Instant Age Rewind Erase je sjajan korektor.
screenshoot/lilly.rs 

5. CLINIQUE Airbrush - korektor (oko 20 evra)

CLINIQUE Airbrush - korektor dobro prekirva podočnjake
clinique 

Bonus video:

kako prekriti podočnjake korektorom  Tiktok/klaudiasyd