Da li ste znali da su podočnjaci uglavnom uzrokovani genetikom? Iako postoji mnogo drugih faktora koji u velikoj meri utiču na njihov izgled, problem tamnih podočnjaka u suštini se svodi na vaš DNK, što takođe znači da će vam, kada je šminka u pitanju, verovatno trebati nešto što jače prikriva od standardnog pudera koji svakodnevno nosite.

5 korektora koji prekrivaju i najtamnije podočnjake.
Shutterstock 

A u tome će vam u pomoć priskočiti pažljivo odabrani korektori koji će odmah osvetliti područje ispod očiju. Ali imajte na umu da ćete danas na tržištu naći dosta korektora koji se reklamiraju kao korektori za podočnjake, a koji, uprkos tome, ne mogu da sakriju duboku pigmentaciju ili prozirnu kožu koja je veoma pogodna za stvaranje dosadnih, neprijatnih krugova oko očiju. Važno je napomenuti da se efikasni korektori za podočnjake potpuno razlikuju od korektora koje svakodnevno nanosite na druge delove lica; Klasični korektor treba da odgovara tonu vaše kože, a korektor ispod očiju treba da bude za jednu ili dve nijanse svetliji od vaše prirodne boje, sve da uspešno prikrije podočnjake i stvori efekat posvetljivanja.

Ako konkretno želite da prikrijete tamne podočnjake, birajte korektore u boji, u nijansama crvene, roze, narandžaste ili žute, jer će upravo takvi tonovi značajno pomoći da se uravnoteži plava nijansa podočnjaka. Jednako važna je i postojanost korektora, kao i njegova tekstura, koja pre svega treba da ostavi osećaj lakoće na vašoj koži. Da bismo vam olakšali izbor, u nastavku smo izdvojili 5 najprodavanijih korektora koji imaju samo pozitivne recenzije i koje svakako treba da isprobate!

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer

Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover

Bourjois Healthy Mix

Collistar Concealer Lifting Effect


Maybelline Instant Anti Age Eraser

Maybelline Instant Anti Age Eraser