Imate podočnjake, ali ne znate kako da ih prekrijete? Čak i ako niste vešti sa šminkanjem, moći ćete da primenite sledeće trikove šminkanja u svojoj rutini. Ako ste imali neprospavanu noć i probudili ste se umornog i sumornog lica sa podočnjacima, evo 5 tehnika pomoću kojih možete prikriti takve tragove.

1. Color correcting tehnika

Kada su podočnjaci u pitanju, pokrivanje klasičnim korektorom često nije dovoljno. Tamni kolutovi će verovatno uvek biti vidljivi. Najbolje je da nanesete korektor u boji pre nego što nanošenja običnog korektora.

Ljubičasti podočnjaci su u kontrastu sa narandžastim nijansama. Tapkanjem narandžastog korektora na podočnjake, a zatim nanošenjem tečnog korektora, vaši podočnjaci će biti dobro prekriveni tokom dana.

Color correcting tehnika za prekrivanje podočnjaka.
Shutterstock 

2. Pametno nanošenje korektora

Kada nanesete korektor u boji, poenta nije da preko njega nanesete što je moguće više običnog korektora. Šminkeri savetuju da ga ne nanosite sve do donje linije trepavica, već samo na najtamniji deo podočnjaka, a zatim izblendate prstom. Ako ga stavite previše blizu donje linije trepavica, rizikujete da vaša šminka izgleda neprirodno.

3. Koristite bež olovku

Kada se osećate umorno, vaše oči to pokazuju, pa je važno posegnuti za proizvodima za šminkanje koji će posvetleti tamne podočnjake. Jedan od najboljih trikova koje šminkeri koriste na simanjima kako bi razbudili područje oko očiju je nanošenje bež olovke na liniju donjeg kapka. Ovo stvara iluziju šireg i svetlijeg izgleda.

Bež olovka za prekrivanje podočnjaka.
Instagram 

4. Začešljajte obrve

Začešljavanje obrva može oživeti umorne oči. Ovo će podići područje oko očiju tako da će dobiti privid budnijeg i svežijeg izgleda. Začešljajte obrve nagore i na stranu i sve fiksirajte gelom.

5. Stavite highlighter na prava mesta

Nanesite malu količinu highlightera na unutrašnji ugao oka i na spoljnu ivicu kosti obrva, odmah ispod same obrve. Hajlajter koji reflektuje svetlost stvoriće iluziju svetline, otvarajući oči kako bi se suprotstavile svim znacima umora. Ključ ove tehnike je usvajanje principa - manje je više.