Iako odavno znamo da viša cena nužno ne opravdava kvalitet, posebno kada je u pitanju beauty svet, i dalje je uvreženo mišljenje da je to uglavnom tako. Međutim, brojni drogerijski proizvodi su nas uverili da na tržištu zaista postoje odlični proizvodi koji ne štete budžetu, a daju sjajan rezultat. To potvrđuju vodeći svetski šminkeri i beauty influenseri koji preporučuju iste te proizvode, a mi smo se ovoga puta fokusirali na maskare i pronašli one najbolje.

5 najboljih maskara iz drogerije koje vole svetski šminkeri.
Shutterstock 

Složićemo se da je maskara jedan od basic proizvoda za šminkanje bez kog ne možemo zamisliti svoj go-to neseser. Pronalaženje idealne nije lako i većina žena je isprobala mali milion maskara, ali ipak, neke se ističu i gotovo nikoga nisu razočarale. Nakon što se odlučite za sjajnu maskaru sa naše liste, možete isprobati i viralni trik sa TikTok-a za duže trepavice.

Trik za duže trepavice Instagram/inspiroulooks

Na primer, L’Oréal Voluminous maskara je jedna od najtraženijih, a sve zato što trepavice čini dugim i zavodljivim u samo jednom potezu, a idealna je i za donje trepavice koje produžava bez stvaranja neželjenih grudvica.

Još jedan favorit je Maybelline Sky High Lash. Ova maskara je apsolutni 'bestseler' kada su u pitanju drogerijske verzije, a specifična je po tome što ima četkicu koja maksimalno izdužuje trepavice i daje volumen u trenu.

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Ovu listu krećemo od najpovoljnije i svakako jedne od traženijih maskara Essence brenda. Intenzivno crna, kremasta tekstura je savršena za isticanje svake pojedinačne trepavice, dok zaobljena četkica pruža senzacionalan volumen.

Essence maskara.
essence 

Maybelline Sky High Lash Mascara

U samo nekoliko poteza četkicom daje megavolumen trepavica, a osim toga, ovo je jedna od najprodavanijih maskara na svetu. Činjenica da spada u svetski besteller dovoljno govori o rezultatima koje daje.

Maybelline Sky High Lash Mascara.
Press 

L’Oreal Voluminous Lash Paradise Mascara

Loreal maskara pruža mega volumen, bez otežavanja. Trepavice instant podiže i čini ih laganim poput pera. Sjajna vest jeste da je kremasta formula pogodna i za osetljive oči. Veoma je nadogradiva, što je čini pogodnom i za dnevne i za večernje prilike samo dodajući jedan sloj više.

L’Oreal Voluminous Lash Paradise Mascara.
Loreal 

Catrice Glam&Doll Volume Mascara

Malo koji kozmetički proizvod je u poslednje vreme uzrokovao toliku pažnju na društvenim mrežama kao što je to uspela napraviti ova maskara. Osim visoke pigmentacije i trajnosti, kreatori ove maskare ističu da je njena velika prednost tekstura visokog kvaliteta koja omogućava brzo i efikasno uvijanje.

Catrice Glam&Doll Volume Mascara.
lilly.rs 

Max Factor 2000 Calorie Mascara

Posebno dizajnirana četkica omogućava postupno i lako nanošenje slojeva maskare na vaše trepavice kako biste dobili izgled koji želite, bez grudvica i slepljivanja. Namenjena je i za dnevne i za noćne prilike, lako se nanosi i otporna je na razmazivanje.

Max Factor 2000 Calorie Mascara.
lilly.rs