Nekako se dogodi da oči šminkamo uvek isto ili, ako želimo malo da začinimo stvari, posežemo za neuobičajenim bojama senki.

Ovaj trik za šminkanje je nova verzija klasičnog izgleda „mačijih očiju“, a reč je o „produženom“ mačkastom look-u gde se potez olovke ili ajlajnera produžava i u unutrašnji ugao oka prema nosu i izdužuje na spoljašnjem u vidu „krila“.

Imajući na umu ideju da su sirene, kao mitološka bića, simbol neodoljive zavodljivosti, napravljen je novi make-up trend na TikToku sa tom tematikom, a video snimci na toj platformi sa heštegom #sireneyes imaju preko 355 miliona pregleda.

S obzirom na misteriozni pogled postignut ovim šminkerskim trikom, kao i efekat liftinga, ne čudi da su među obožavateljima ovog trenda i neke poznate modne ikone poput Zendaje ili Bele Hadid koje su ovaj look nosile i na crvenom tepihu.

Verujemo da popularnost ovog trenda leži upravo u suptilnosti za koju se koriste vrlo prirodne nijanse, ali koji daje prodoran i upečatljiv pogled koji će sigurno oboriti s nogu.

Dakle, ako želite da se odmaknete od tradicionalnog nanošenja ajljanera koji dominira scenom lepote u poslednje vreme, izgled sirene bi mogao biti baš ta doza šminkerske drame koju tražite. A kako da rekreirate ovaj izgled kod kuće, pogledajte u videu:

Sirena oči tiktok/daniellemarcan