Tih osamdesetih i devedesetih svi su želeli da izgledaju kao čuveni supermodeli. Imitirali su njihovu kosu, stil oblačenja, šminku... Tako su mnoge devojke crtale mladež iznad usne kakav je imala Sindi Kraford, a predmet želja bile su i savršene jagodice Kejt Mos.

Lepa manekenka iako se bliži šestoj deceniji i dalje može da se pohvali mladolikošću i i jagodicama o kakvim mnoge dame sanjaju ili pak dobijaju uz malu pomoć "plastičara".

Međutim, dobro je znati da ne morate da idete "pod nož" kako biste istakli ovaj deo lica. Šminkerka Ali Martin podelila je na mrežama fantastičan trik kojim ćete dobiti mršavije obraze i vizuelno podignuto lice a "fora" je samo u delu na koji nanosite stik za konturisanje ili bronzer.

Kejt Mos prepoznatljiva je po podignutim jagodicama.
Shutterstock 

Martinpva je koristila bronzer u kamenu, ali možete se poslužiti i drugim formulama, zavisno od tipa kože. Zapravo, ključ nije u proizvodu nego u nanošenju bez četkice.

Za razliku od nekih drugih tehnika konturisanja koje sugerišu stavljanje bronzera tik ispod jagodica kako bi se dobio vizualni efekat 'liftinga', kod 'Kate Moss konturisanja' Martin bronzer nanosi mnogo niže, blizu 'bora smejalica' a zatim se prstom razmazuje prema gore. Na taj način stvara utisak senke koja lice čini definisanim, a jagodice istaknutijima.

Ukoliko želite da isprobate ovaj make-up trik koji na TikToku ima već preko milion pregleda, pogledajte vrlo jednostavan tutorijal ove profesionalne šminkerke:

Istaknite jagodice poput Kate Moss TikTok/alimartinhairandface