Selotejp traka na licu protiv bora? Verovali ili ne, video na kom žene koriste samolepljivu traku na čelu kruži mrežama već nekoliko meseci, a one se kunu u rezultate koji pokazuju umanjenost bora na licu.

TikToku je preplavljen videima ovog tipa, a pored izuzetno korisnih, ima i onih koji su krajnje neobični. U poslednje vreme je potpuni hit lepljenje selotejp trake na čelo tokom noći, a sve je počelo nakon što je jedna devojka objavila rezultate ove prakse.

Naime, ona je navodno sedam dana spavala sa trakom na čelu, a rezultat toga bila je primetno zategnutija koža, gotovo bez bora.

Flasteri protiv bora funkcionišu na principu toga da “drže kožu na njenom mestu” i ne dozvoljavaju preterano boranje, nevezano za to da li je prouzrokovano mimikom ili, na primer, položajem spavanja. zbog toga su efikasni na duge staze ali ukoliko tražite rešenje "preko noći" nisu za vas.

Bore na čelu TikTok/shinebeautymalibu

Plastični hirurg Entoni Džun otkrio je za jedna strani portal da li ova tehnika zaista može da pomogne.

"Stavljanje lepljive trake na čelo generalno neće ukloniti bore koje imate. To je samo način da podsetite sebe da ne pomerate previše obrve".

Dakle, sve što će nas ovaj metod naučiti jeste da ublažimo ili barem osvestimo koliko koristimo mimiku koja za rezultat daje bore na čelu, odnosno linije koje nastaju usled aktivacije mišića lica. Kako se količina kolagena vremenom smanjuje, koža više nije u stanju da se potpuno vrati u pređašnje stanje nakon tolikog broja pokreta.

Žene tokom noći lepe selotejp trake kako bi smanjile mimiku lica.
Shutterstock 

Dakle, manje pomeranje mišića lica rezultira i manje bora, ali to ne znači da nikad ne smete da podignete obrvu ili se namrštite. Stručnjaci kažu da je najvažnije da vodite računa o tome da vam lice bude opušteno kada odmarate, a ako će vam u tome pomoći lepljenje trake na čelu, u redu.

Lepljiva traka, kažu stručnjaci, može da vam pomogne da sprečite nesvesno boranje kože dok spavate, što je i razlog zašto je žene lepe noću.

"To neće da umanji već postojćeće bore, to je samo podsetnik da ih ne pravite još više", podseća plastični hirurg doktor Džun.