Ne tako davno na pudere se posmatralo kao na nužno zlo koje koristimo kako bi prikrili sve nepravilnosti na koži, a koje i nije baš blagonaklono kada je samo zdravlje lica u pitanju. Puderi su često važili za glavne krivce koji uzrokuju pojavu bubuljica, no zahvaljujući napretku beauty industrije danas svedočimo formulama koje brišu granicu između make up i skincare sveta!

Da li ste znali da na tržištu postoje puderi koji kožu tretiraju kao da je reč o skincare proizvodu? Reč je o hidratantnim puderima čije su formule izrazito lagane i sadrže neke od ovih sastojaka: hijaluronska kiselina, glicerin, kolagen, pa čak i neizostavni SPF.

Prednost ovih pudera je ta što koža šminkanjem dobija dodatnu negu, što čini da za nijansu lepše "legne" na kožu lica. Takođe, ovi puderi su izrazito lagani na licu, ne stvaraju osećaj zatezanja te su izrazito nežni prema samoj koži, a istovremeno prikrivaju sve sitne nepravilnosti.

Ono što je posebno važno u letnjim mesecima je to da ovi puderi daju prostora koži da diše, stoga je pravo vreme da svoju kolekciju obogatite proizvodom koji je savršen dokaz da make up itekako može biti nežan i dobar za samu kožu!

La Roche-Posay Tolériane Teint hidrantni puder

Sa potpuno novom, veoma fleksibilnom teksturom i visokim sadržajem vode i hijaluronske kiseline, Tolériane Teint Hydrating vodeno-kremasti puder podogan je za suvu i osetljivu kožu, ali i normalan tip kože. Formula ujednačava ten i čini da izgleda prirodno i blistavo dok koža postaje meka i glatka.

La Roche-Posay Tolériane Teint hidrantni puder.
la roche posay 

Bourjois Healthy Mix tečni puder

Sveža i kremasta tekstura Healthy Mixa oduvek je bila sinonim za blistav, prirodan i predivno ujednačen ten. Formula koja eliminiše znakove umora i pruža licu nov sjaj je sve što želim u jutarnjim satima kada, za potrebe posla, moram instant postići odmoran i svež izgled. Lagana formula koja u sebi sadrži mix vitamina B5, E, C se savršeno stapa sa kožom čineći je mekom i glatkom.

Bourjois Healthy Mix tečni puder neguje kožu.
lilly.rs 

Rimmel Lasting Finish puder

Još jedan u nizu pudera koji osim što ujednačava ten, neguje lice. Poseduje veoma kremastu, nežnu teksturu koja pruža veliku moć prekrivanja. Sadrži SPF 20 da zaštiti lice od štetnih uticaja UV zraka ali i vitamin E koji neutrališe slobodne radikale. Ne isušuje kožu, a njegova bogata formula omogućava koži da diše i ostane hidrirana čak 25 sati.

Rimmel Lasting Finish puder je dobar za zdravlje kože lica.
lilly.rs 

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue

Ova formula odlična je za žene sa suvom i osetljivom kožom koje žele da imaju blistav i prirodan sjaj lica. Tekstura pudera stapa se sa kožom i čini da ten izgleda besprekorno. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, puder se na licu ne vidi, intenzivno hidrira kožu, a ten čini blistavim, odmornim i zdravim.

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue neguje kožu.
estee lauder 

Max Factor Miracle Pure

Ovo je prvi Max Factor tečni puder i kozmetički proizvod sa 89% sastojaka za negu, uključujući kompleks koji poboljšava proizvodnju kolagena, vitamin C i hijaluronsku kiselinu. Ova napredna formulacija klinički dokazano pruža koži 24-časovnu hidrataciju – trenutno popunjava kožu i poboljšava njenu čvrstinu iz dana u dan. Zahvaljujući jedinstvenom kompleksu, proizvod poboljšava prirodnu proizvodnju elastina i kolagena u koži, za ten koji izgleda podmlađeno.

Max Factor Miracle Pure puder neguje kožu.
max factor