Oblik tuša za oči koji se sastoji od ultra tankih, oštrih linija veliki je trend na Instagramu, ali postoji jedan oblik nanošenja ajlajnera koji pristaje baš svima, a odličan je i ako si početnica u nanošenju ajlajnera.

Radi se u tehnici sa dvostrukim lukom ili ajlajneru u obliku ribljeg repa. Iako je trenutno vrlo popularan, ovaj trend je zapravo već viđen, jer je modernizovana verzija retro oblika ajlajnera iz 60-ih. Otvara oči i čini ih većima i ženstvenijima, što ga čini vrlo poželjnim u svetu  makeup look-a.

Uz ovaj postiže se dubina i dimenzija, a ponovo je popularizovan 50-ih i 60-ih godina kada su ga nosile zvezde poput Merilin Monro i Sofije Loren. Iako će ti možda trebati nekoliko puta da usavršiš nanošenje dvostrukog ajlajneraa, dovoljno je jednostavno da svakako možeš probati rekreirati ovakav look.

Dvostruki ajlajner izdužuje i uvećava tvoje oči

Možda se čini komplikovanim, ali nanošenje dvostrukog ajlajnera na tvoje oči, kad usavršiš tehniku, predivno će ih podići i naglasiti. Uz uobičajeno „krilo“ koje stvaraš ajlajnerom, ispod njega dodaje se još jedno iz donje linije trepavica s malim razmakom između dva krila.

Dužine krila mogu biti jednake ili različite, zavisno o efektu koji želiš postići, a tvoje oči će u svakom slučaju biti dodatno naglašene.

Kako usavršiti make up look s dvostrukim ajlajnerom?

Popularna serija „Euforija“ takođe ima svoju zaslugu u novom popularizovanju ovog trenda, a glavna šminkera erije, Doni Dejvi na Instagramu je u tutorial videu rekreirala jedan od lookova lika Medi s dvostrukim ajlajnerom. Čini se prilično jednostavno, zar ne? 

Za početnike, šminkeri preporučuju korišćenje kose četkice za tuš i crne senki kojim možeš prvo isrctati gde želiš naneti ajlajner. Nakon toga, možeš eksperimentisati i s drugim bojama poput plave ili pink.