KAKO DETALJNO OČISTITI BEAUTY BLENDER ZA MANJE OD 5 MINUTA? Izbegnite bakterije i sačuvajte čistu kožu uz viralan TRIK

Beauty trik za čišćenje zahvaljujući kojem će vaš beauty blender biti kao nov!

Beauty trik za čišćenje zahvaljujući kojem će vaš beauty blender biti kao nov!
Unsplash/ Ashley Piszek 

Često čujemo da je higijena pola zdravlja, a to se posebno odnosi na kožu lica. Ne možemo govoriti o zdravoj koži i njenim lepim izgledom ako joj čistoća nije na prvom mestu! Beauty blender se godinama ističe kao omiljeno sredstvo za nanošenje tečnog pudera, kao i drugih proizvoda za šminkanje, a u nastavku otkrijte kako da ga pravilno očistite!

Reč je o sunđeru u obliku jajeta zahvaljujući kome se sva šminka besprekorno nanosi na kožu lica. Za razliku od četkice za šminkanje koja "raznosi" proizvod po celom licu, beauty blender deluje tako što tapka proizvod po koži, stvarajući mnogo prirodniji efekat.

Reč je o sunđeru u obliku jajeta zahvaljujući kome se sva šminka besprekorno nanosi na kožu lica.
Shutterstock 

Takođe, tehnika beauty blendera je brža i efikasnija od tradicionalnog nanošenja četkicom, te je za najbolje rezultate ovaj sunđer potrebno natopiti vodom i dobro iscediti, a zatim početi sa šminkanjem.

Jedina mana ovog fenomenalnog proizvoda za šminkanje jeste njegovo održavanje. Za razliku od četkica, beauty blender je potrebno temeljno očistiti nakon svake upotrebe jer postoji veći rizik od bakterija i gljivica zbog vlage koju u sebi nosi.

Kako biste to izbegli i sačuvali zdravlje svoje kože, a da ne gubite mnogo vremena, nije loše isprobati trik koji je postao viralan na popularnoj društvenoj mreži TikTok!

Za čišćenje beauty blendera potrebna je topla voda i nežan deterdžent kojim perete sudove ili gel kojim skidate šminku.
Shutterstock 

Naime, da bi vaš sunđer za šminkanje uvek bio čist, nije potrebno da ga ispirate satima, već je za čišćenje potrebna topla voda i nežan deterdžent kojim perete sudove ili gel kojim skidate šminku. Umočite kozmetičke blendere u toplu vodu (skoro ključalu) i dodajte deterdžent ili gel za umivanje i ostavite 5 minuta da se blenderi zapravo sami operu.

Nakon ovog trika, vaš omiljeni alat će biti besprekorno čist i spreman za dalju upotrebu, a više detalja otkrijte u videu koji smo istakli u nastavku!

Pranje beauty blendera TikTok/kendrathemom_

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši