KAKO SE PRAVILNO KORISTI BJUTI BLENDER: Saznaj kakav OBLIK odgovara tvojim potrebama

Koji sve oblici bjuti blendera postoje kao i za šta su namenjeni i kako se pravilno koriste, saznajte u nastavku...

BB i CC krema su idealna zamena za puder u zimskom periodu kada je koža naročito suva.
Shutterstock 

Verujemo da ste već upoznate sa svim prednostima ovog čudotvornog sunđera. Zahvaljujući svom obliku ovaj proizvod nam pomaže da šminku nanesemo na sve delove lica i u jednakoj količini, brzo i jednostavno.

Tajna njegove popularnosti je što omogućava da ravnomerno nanesete šminku a da zadržite prirodan izgled tena. Pored kremastih proizvoda njime možete da nanosite I praškaste. Da se podsetimo, bjuti blender prvo pokvasite pod mlaku vodu i dobro ga iscedite, kako ne bi bio previše mokar. Ako je suv upiće previse proizvoda I nećete dobiti efekat ravnomernog nanošenja na lice.

Zašto je bitan oblik blendera?

Ovaj basic, prvi model predviđen je da se koristi za celo lice. Sa njim ćete najlakše naneti tečnu podlogu, a uskim delom nanosi se korektor u uglovima oka.

bjuti blender
Shutterstock 

Kruškasti oblik je najbolji za nanošenje BB I CC krema. Pruža više mogušnosti, a zašiljeni deo koristi se za manje uglove na licu kojima se teže prilazi.

bjuti blender
Shutterstock 

Duguljasti špicasti blender je upravo ono što vam treba da precizno i lako nanesete korektor. Zaobljeni gornji i ravni donji deo čine ga najboljim za nanošenje kremaste podloge konture pre mešanja.

bjuti blender
Shutterstock 

I na kraju i najvažnije, higijena ovog makeup pomagala je veoma bitna. Beauty stručnjaci savetuju obavezno pranje bjuti blendera nakon svake upotrebe. Verovale ili ne, najbolje sredstvo za čišćenje je obični sapun!

ciscenje bjuti blendera
Shutterstock 

Svoj beauty blender najlakše ćete očistiti uz pomoć vode i sapuna tako što ćete ga neprestano stiskati i ispirati sve dok ne bude potpuno čist.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši