KAKO DA VAM SE NA VISOKIM TEMPERATURAMA NE RAZLIJE ŠMINKA? Saznajte kakvu kozmetiku preporučuju profesionalni šminkeri

Kako da se šminka ne istopi na licu na vrućinama? Konačno imamo odgovor na ovo pitanje!

screenshoot/instagram 

Na letnjim vrućinama veoma je teško održati savršen izgled, a naročito damama koje vole i u vrelim danima da imaju besprekornu šminku.

Lice se kao i telo znoji više nego inače i čini se da ne postoji ni jedan kozmetički proizvod koji može da odoli tako visokim temperaturama. Međutim, šminkeri i kozmetičari tvrde da je moguće i leti održati savršeno našminkano lice.

Koristite mat teksture

Oni preporučuju da se koriste matirane teksture koje smanjuju i sprečavaju sjaj, kao i vodootporna šminka.

Mejkap koji je otporan na vlagu i vodu nije samo za more, već i za svaki dan u gradu, naročito na visokim temperaturama, savetuju šminkeri.

Ovaj tip šminke danas je dostupan u obliku pudera, olovaka, senki, maskara, ruža i rumenila.

mat sminka za leto
Wanted!, Freepik 

Šminku skidajte preparatima na bazi ulja

Obično se ovakva šminka teže skida, pa kozmetičari preporučuju da čistite lice formulama na bazi ulja, kako bi ono rastopilo teksturu.

Osim vodootporne šminke tu su i razni fiksatori, popularni u vrelim danima. Naime, dovoljno je finiširati mejkap nekim od sprejeva za fiksiranje i budite sigurni da ćete i posle nekoliko sati izgledati kao da ste upravo izašli iz šminkernice.

Leti bi trebalo imati na umu da uveče ne skidamo samo šminku, već i nakupljeni znoj tokom dana i da je detaljno čišćenje lica veoma važno.

Hidriranje je obavezan korak

Što se tiče pripreme, pre nego što nanesete vodootpornu šminku na lice, obavezno hidrirajte kožu kremom, a puder nanosite tek kada je lice potpuno upilo podlogu.

Od mat formula dostupne su i brojne varijante pudera, hajlajtera, rumenila i ruževa. Njih je jednostavno tokom dana "pojačati" ukoliko znoj izbije na površinu lica. Ali, nemojte zaboraviti da pre nanošenja novog sloja mat formule, maramicom polako ukonite višak znoja.

hidriranje lica
Wanted!, Freepik 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši