Pazuh je prilično intimni deo tela. Posebno je ponekad neprijatna činjenica da, iako ga održavate čistim i glatkim, svejedno, on potamni. Sve je stvar u osobinama kože.

Postoji jedno prirodno sredstvo koje rešava ovaj problem. Možda ćete se iznenaditi, ali čudo-izbeljivač je običan krompir.

Možda to zvuči pomalo čudno i neobično, ali oblozi od sirovog rendanog krompira značajno će posvetliti osetljivu kožu ispod pazuha. Stvar je u tome, da je u krompiru prisutan enzim katalaza, koji izbeljuje kožu, i ne iritira je.

pazuh
Shutterstock 

Dakle, ogulite jedan srednji krompir, izrendajte ga i nanesite ispod pazuha na pola sata.

Nakon nekoliko svakodnevnih procedura, primetićete rezultat. Ako niste u mogućnosti da stavljate ovakve obloge, jednostavno, što češće utrljavajte krišku sirovog krompira na deo ispod pazuha, piše uspesnazena.com.

Pored ovoga, postoji još jedan način.

Sok od limuna beli bez greške

Osim toga što ima sjajna antibakterijska svojstva, limunov sok može biti dobar izbor kada je reč o izbeljivanju tamnog pazuha. Parče limuna ili sok od limuna nanesite na pazuh i pustite da se suši desetak minuta. Potom isperite, pa nanesite kremu, jer sok od limuna može i da isuši kožu.

devojka u bikiniju
Shutterstock