3 EFIKASNA REŠENJA: Kako da se rešite dosadnih podočnjaka? Probajte jeftine trikove koji daju rezultate

Donosimo vam tri načina za uklanjanje podočnjaka

Shutterstock

Gotovo svaka druga žena muku muči sa upornim podočnjacima. Ukoliko spadate u ovu grupu dobro znate koliko ih je teško sakriti, zato smo istraživali i pronašli tri, prema mišljenju stručnjaka, najefikasnija načina za elimisanje ovih upornih kesica ispod očiju.

Evo o čemu je reč...

1. Ružina vodica

Ružina voda vlaži i neguje kožu lica, oslobađa od oteklina, crvenila i svraba. Ima učinak izbeljivanja i podmlađivanja. Možete je jednostavno kupiti ili napraviti sami kod kuće od svežih latica jedne ruže i čaše tople vode (isperete latice ruže i stavite ih u posudu i prelijete čašom tople vode.

Ostavite da se ohladi i ocedite u dezinfikovanu posudu. Ružinu vodicu držite u frižideru ali ne duže od sedam dana). Koristite tako da navlažite dva tupfera, stavite ih na podočnjake i držite 15-ak minuta. Ponavljajte to svako jutro i svako veče.

Freepik 

2. Sok od krompira

Krompir je odličan izvor vitamina C i određenog sastojka koji izbeljuje kožu. Priprema: Naribajte sirov krompir i iscedite sok iz njega. Potom navlažite tom tekućinom tupfere, stavite ih na oči i držite deset minuta. Isperite lice pa umasirajte pod oči malo maslinovog ulja. Tretman traje dve nedelje i radi se svaki dan.

3. Maska od mleka i hleba

Mleko vlaži i izbeljuje kožu, a hleb sadrži kvasac koji je bogat vitaminom B - on smiruje kožu i neutrališe osip.

Priprema:Napravite smesu od belog hleba i mleka, ne previše gustu. Stavite masku na kritična područja i držite 10 do 15 minuta. Budete li to radili redovno, podočnjaci će brzo nestati.

Freepik/wayhomestudio