8 NAČINA DA SE REŠITE PODOČNJAKA: Recite zbogom tamnim krugovima koji kvare mladalački izgled kože

U nastavku teksta otkrijte kako da najefikasnije uklonite podočnjake...

Shutterstock

Savremeni život se većinom provodi pred većim i manjim ekranima, što već samo po sebi opterećuje naše izmučene oči, a nakon meseci provedenih između Zoom sastanaka i Netfliksa, ispod njih su se pojavili izuzetno tamni podočnjaci.

Estetski hirurzi čak prijavljuju da su u količini zahvata oči sada zamenile usne, te da se sve više žena raspituje o tretmanima i zahvatima koji bi stali na kraj upravo podočnjacima.

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju nisu samo vezani za to koliko spavamo ili ne spavamo, nego i drugi spoljni uticaji, ali i celokupno stanje organizma može da utiče na njih.

Pustimo sada hladne kašičice i svež krastavac, koji samo trenutni pomognu, ali ne rešavaju problem trajno. Evo kako da zaista uklonite ili umanjite izražene podičnjake...

Shutterstock 

1. Ishrana

Kao i uvek kada je reč o zdravlju i lepoti, sve počinje s onime što unosimo u organizam. Tamni kolutovi mogu biti znak manjka gvožđa i vitamina B12 u ishrani pa se predlaže unos spanaća, graška, brokolija, tofua, kajsije, tamne čokolade, a ukoliko konzumirate hranu životinjskog porekla tu su meso, jaja, mlečnim proizvodima, a naročito riba. Pijte puno vode, pazite na unos soli, izbegavajte alkohol i cigarete.

Shutterstock 

 2. Krema za oči

Kako je u području oko očiju koža prirodno tanja i nežnija, na njenu negu treba obratiti posebnu pažnju, jer će se upravo ovde videti prvi znakovi umora i prve borice.Kako to područje ima manje žlezda, hidratizacija je slaba i moramo joj pomoći hidrantnim kremama, posebno obogaćenim vitaminima B, C i E.

Iako se možda čini kao posebna investicija, naročito ako ste spremne da kupite zaista kvalitetnu kremu, isplati se – osim što će vam koža biti zahvalna, pogled svežiji, jedna kremica će vam dugo trajati.

3. Retinol

Retinol može da pomogne obnovi kolagena u koži i osnaživanju vaskularnog dela tog područja dok C vitamin može da poništiti pigmentaciju i posvetliti taj deo kože. Pronađite serum za oči koji vam odgovara s retinolom, ali budite pažljive i postepeno navikavajte kožu ako posežete za intenzivnijim kozmetičkim preparatima.

Shutterstock 

4. Korektor

Nabavite stvarno dobar korektor za to područje. Ako vas muči boja, pazite da korektor odgovara upravo nijansi vaše kože i umesto da je gušite dodatnim slojevima pudera, odaberite specijalizovani proizvod.

Pritom, ako su vam podočnjaci u nijansama plavičasto-ljubičaste, odaberite nežniju puderastu boju kože, a ako boja više ide prema zelenkasto-smeđoj, neka vam korektor bude u više breskvastoj nijansi.

Shutterstock 

5. Radiofrekvencija

Ukoliko ste spremne za malo konkretniji tretman, a zazirete od iglica, isprobajte radiofrekvenciju lica koja stimulira proizvođenje kolagena i elastina u koži. Ovaj tretman može pomoći i sa spuštenim kesicama i garantuje trajne rezultate.

6. Mezoterapija

Sledeći korak za malo hrabrije je mezoterapija koja se sastoji od minimalno invazivne procedure – injekcije koktela vitamina, aminokiselina i minerala u mezodermalni sloj kože. Zahvat je jednostavan i bezopasan i može da pomogne s podočnjacima, kesicama ispod očiju, borama i dehidriranom kožom.

Shutterstock 

7. Fileri

Ovo je malo kompleksniji zahvat i zahteva da dobro istražite stručnjake, ali svakako može pomoći sa svim boljkama koje imate u vezi područja oko očiju.


8. Lifting

Postoji nekoliko estetskih zahvata koji takođe mogu pomoći, naročito ako vam je višak kože iznad očiju s godinama počeo da smeta i stvara teret.

Ipak, ako ste zainteresovane za ovako nešto, pronađite stručnjake koji će vas to odraditi kako treba i budite spremne za trišak, jer hirurgija nijedne vrste nije prostor za štednju i improvizaciju. Budite sigurne da je ovo nešto što želite jer kad se jednom to uradite, nema nazad.