5 SAVETA ZA JESENJU NEGU KOŽE: Šta da uradite kada vas iznenade bubuljice u ovom periodu?

Nova sezona je znak promene, te je pravo vreme da saznate prave savete za negu kože u jesenjskom periodu.

Shutterstock

Kao što se javlja potreba za zamenom odeće, isto tako se javlja i potreba za menjanjem kozmetičkih proizvoda koje koristimo. Čim padnu temperature, naša koža ispadne iz balansa. Javlja se blago zatezanje, suvoća i sezonske reakcije u vidu bubuljica.

Ali ne brinite, imamo za vas 5 saveta koji će vam pomoći da kožu održite u balansu ukoliko iz njega naprasno ispadnete, a moguće je da već jeste.

1. Pređite na hidratantniji čistač u obliku mleka

Kako temperature padaju, tako pada i nivo vlažnosti vazduha, te naša koža postaje suvlja. Ukoliko koristite neki lagani čistač u obliku gela zamenite ga sa nekim malo jačim, koji će kožu duže ostaviti hidriranom i blago nahranjenom.

Shuterstock 

2. Buster za kožu!

Niže temperatute najavljuju da vam je sada, pored kreme, treba serum i to onaj koji ima aktivne sastojke poput Vitamina C, niacinamida ili retinola. Oni će uspešno da obnove strukturu kože i uklone eventualne promene, hiperpigmentaciju izazvanu suncem itd.

3. Tu su i bubuljice? Pojednostavi rutinu nege!

Sa promenom vremena, došle su i bubuljice. Promene temperature mogu poremetiti kožu svakako, ali vrlo često se javljaju i sezonske bubuljice. To je potpuno normalno. Koži je potrebno neko vreme da se vrati u balans i najgore što možete da uradite jeste da je opteretite proizvodima. Zato pojednostavite rutinu, vatite se na 3 osnovna koraka: čišćenje, toniranje, hidratacija.

Shutterstock 

4. Koristite malo bogatiju kremu tokom noći

Noću se koža regeneriše, zato joj pomozite uz pomoć bogatije kreme. Ukoliko imate problem pojačane suvoće ili perutanja, obavezno prvo nanesite buster u vidu seruma, pa potom i malo bogatiju kremu.

5. Nastavite sa SPF-om!

Iako je leto davno iza nas, nemojte da zapostavite svoj SPF. Sunce je i dalje tu i zaštita je bitna, pogotovo ako koristite proizvode sa Vitaminom C ili kiselinama.