Ovu mladu devojku po imenu Aleksandra Vučković mnogi od vas bolje znaju kao withinstalovealex sa Instagrama. U moru profila ona se jasno izdvaja po svom istančanom ukusu i prefinjenom osećaju za estetiku. Aleks je završila fakultet primenjenih umetnosti na smeru grafika i knjiga, trenutno se bavi fotografijom a ona je zapravo i influenser. Priznaje da nije baš ponosna što sam joj nalepila tu etiketu ali verujem da nema čega da se stidi.

Danas sam sa Aleks pričala o njenom režimu nege, njenim favoritima i još nekim ženskim sitnicama koje puno znače. Pa hajde da počnemo.

Opiši nam svoju beauty rutinu?

Dugo sam tražila savršenu kombinaciju. Moja koža je masna i problematična, desetak godina sam se borila sa aknama, a sada se borim sa onim sto je iza njih ostalo. Da se ne lažemo, moja koža je takva da jednostavno nikada neće biti potpuno čista, previše je osetiljiva. Ono što sam zahvaljujući vremenu provednom u karantinu uspela da pronađem je upravo ta savršena kombinacija proizvoda uz koje situaciju držim pod kontrolom pa moja trenutna rutina izgleda ovako:
Umivanje sa Kiehl’s Calendula umivalicom, koja je blaga i nežna. Sledeći korak je The Ordinary Niacinamid 10% + Zinc 1% serum koji reguliše sebum. Nakon njega po potrebi kasnije u toku dana nanesem kremu - Kiehl’s Calendula Serum - Infused Water Cream ili The Ordinary Natural Moisturizer + HA.
Večernja rutina izgleda nešto drugačije, sastoji se od dve kombinacije koje koristim na smenu - jedno veče nakon umivanja nanesem Kiehl’s Hemp Seed ulje, a drugo veče stavim Kiehl’s Vitamin C i par minuta nakon njega Midnight Recovery ulje.

Kako neguješ kosu od kad si potpuno prešla u plavo?

Obzirom da sam se početkom godine vratila u plavo od korena, moja kosa je počela da zahteva mnogo više paznje i nege kako bi ostala zdrava. Imam jaku kosu koja se ne može lako oštetiti, ali se mora redovno negovati. Ja to radim uz Kérastase proizvode. Neposredno nakon farbanja sam koristila Genesis kolekciju koja oporavlja vlas iz korena. Boju održavam uz Blonde Absolu kolekciju dok je od figara, prese i fena štitim uz Nectar Thermique.

Tvojih TOP 5 makeup proizvoda?

1. Chanel CC krema
2. Urban Decay Perversion maskara
3. Chanel Les Beiges paletica senki
4. MAC olovka sa usne u nijansi Boldly Bare
5. Lancôme Translucent Setting puder

Voliš mirisne sveće, koja ti je omiljena?

Trenutno sam opsednuta Diptique Figuier svećom, pored koje kad prođem osetim se kao da sam negde ispod smokvinog drveta a ne u dnevnoj sobi. Mogla bih je nositi svuda sa sobom. Takođe sam i veliki fan mimoze, u svim kombinacijama - Jo Malone Mimosa & Cardamom ili Diptique-ova čista mimoza.

A omiljeni parfem?

Odgovor na ovo pitanje varira od raspoloženja ali i godišnjeg doba, imam puno favorita, na neke s vremenom zaboravim pa se iznova oduševim kada ih prsnem. Trenutno obožavam i Jo Malone Wood Sage & Sea Salt, ali tu su naravno i moji all time favoriti - Jo Malone Mimosa & Cardamom, Myrrh & Tonka, YSL Libre i Lancôme La Vie Est Belle.

Šta si poslednje kupila u drogeriji?

Poslednje što sam u drogeriji kupila je rezač za olovke. Uvek ih gubim, imam osećaj da u svakoj torbi negde imam po jedan ali kada su mi potrebni svi zajedno pobegnu od mene. Pored rezača tu su se našle i Aurine četkice i Biodermina micelarna voda.

Šta te inspiriše i pokreće?

Inspirišu me kreativne fotografije, lepi predeli, gradovi, talentovani ljudi, muzika, naizgled male stvari koje život znače, a zapravo su prilično velike i značajne.

Da možeš da biraš gde bi živela?

Mislim da odgovor na ovo pitanje i vrapci na grani znaju - u Parizu. Mnogima je Pariz kao grad divan, ali im ljudi koji u njemu žive ne odgovaraju. Meni kao jako asocijalnoj osobici je taj momenat malo manje bitan, mislim da ljude oko sebe biraš sam i apsolutno mi je nebitno kakvi su Francuzi kao nacija dok je oko mene dobra ekipa. Volela bih da probam, bar na mesec dana da se preselim u Pariz pa bih vam javila koliko mi tačno smeta neljubaznost Francuza, no mislim da ne bi bilo razlike u mom stavu. Nekada mi čak više smeta silna, lažna, ljubaznost i nametanje kakvo možemo videti kod Italijana recimo.