Sigurno ste prethodnih meseci isprobali neku od maski za lice da ni sami ne znate njihov tačan broj, budući da smo nakon dugo vremena konačno imali nešto više vremena na raspolaganju, pa se tako pronašao prostor i za ovu vrstu skincare rutine.

Maske za lice su sjajan način putem kojeg možemo osvežiti izgled svoje kože i temeljno je očistiti od svega onoga što se na njenoj površini skuplja tokom dana.

Zavisno o vrsti koju izaberemo, maske za lice mogu koži pružiti hidrataciju, očistiti i suziti pore, učiniti našu koću mekšom i sjajnom, a sve to je moguće samo ako je pravilno koristimo.

Ono što kod maske vrlo često pokušavamo je želja da što više pospešimo njeno delovanje, pa u prevelikoj želji da na našem licu napravi čudo u što kraćem roku, neretko je držimo duže od onog perioda koje se zapravo preporučuje.

maska za lice
Shutterstock 

Idealno vreme za držanje maske na licu je između 5 do 20 minuta jer svako predugo držanje može dovesti do toga da se koža lica ozbiljno ošteti te se mogu izazvati i brojne iritacije, kao i isušivanje kože, pogotovo kada govorimo o maskama s glinom.

Sve maske dolaze s uputstvima koliko dugo ih je potrebno držati na licu, stoga ako piše deset minuta, sve više od toga izazvaće potpuni kontraefekt jer koža u tom periodu upije sve sastojke koji su joj potrebni, pa idući put kada ćete raditi kućni spa, navijte alarm.