Sigurni smo da ste pre desetak godina uživali u body mistevima s potpisom Victoria's Secreta i iskoristili svaku priliku za njihovu kupovinu dok ste bili u inostranstvu. Bez obzira na to koji miris ste preferirali, sigurno je da je Love Spell bio među najpopularnijima. Sada, dvadeset godina kasnije, body mistevi su ponovo u trendu, često zamenjujući parfeme kao izbor za tople dane. Brend Sol de Janeiro posebno je doprineo ovom trendu, čiji su mistevi postali viralni na TikToku, ali i drugi brendovi imaju svoje adute.

Zašto su nam body mistevi tako dragi? Za razliku od parfema, oni se brzo oslobađaju s kože, što može delovati kao nedostatak. Ipak, njihovi mirisi su svetliji i prozračniji, idealni za letnje dane. Lako ih je nositi u torbi i prskati tokom dana, a njihova pakovanja često su šarena i zabavna, što dodatno doprinosi njihovoj privlačnosti.

Sol de Janeiro – Brazilian Crush Cheirosa ’62 Bum Bum Hair & Body Fragrance Mist (Sephora)

Trenutno omiljeni mist među pripadnicima Gen Z ujedno je i naš prvi izbor. Cheirosa ’62 sadrži note pistaćija, vanile i slane karamele koje su u savršenom balansu sa akordima sandalovine, badema i latica jasmina. Slikovito rečeno, ovo je brazilsko leto u boci – toplo, slatko i suncem okupano.

375x500.56062.jpg
sephora 

The Body Shop – Black Musk Night Bloom Fragrance Mist

Black Musk Night Bloom sadrži note sočnog ananasa, cvetajućeg heliotropa i toplog ćilibara koje se savršeno nadovezuju na mošusnu bazu. U pitanju je veoma senzualna kompozicija koja se prilično dugo zadržava na koži.

The Body Shop
The Body Shop 

Elizabeth Arden – Green Tea body mist

Čuveni Green Tea parfem ponovo je aktuelan, a sa njim i body mist sa istim mirisom. U pitanju je cvetno-citrusna osvežavajuća kompozicija sa notama limuna, bergamota, jasmina, zelenog čaja i mošusa.

Elizabeth Arden – Green Tea body mist
dm 

Victoria’s Secret – Love Spell Body Mist

Ova lista ne bi bila potpuna bez ubedljivo najpopularnijeg mista s početa milenijuma koji je i dalje u asortimanu brenda. Voćno-cvetni miris sa notama breskve i cveta trešnje veoma je živahan i razigran, a kao i sve Victoaria’s Secret maglice prilično se dugo zadržava na koži.

Victoria’s Secret – Love Spell Body Mist
Victoria’s Secret 

 Izvor: Wanted A.N.