Kao što u letnjem danu od 35 stepeni ne bismo obukli jaknu, džemper, pantalone i čizme, nećemo ni lice prekriti slojem guste i teške kreme za lice. Dok su bogate hidratantne kreme neophodne tokom hladnijih meseci kada je vazduh posebno suv u zagrejanim prostorijama, a zatim hladan i grub na koži napolju, toplije vreme i dalje zahteva odabir laganije hidratantne kreme. Ova vrsta proizvoda može izgledati kao da neće obaviti posao kako treba, ali mogu biti jednako efikasni u obezbeđivanju dugotrajne hidratacije kože, za gladak i hidriran ten.

Iako je uobičajena praksa da menjate proizvode u rutini nege kože u skladu sa godišnjem dobu, ove lagane hidratantne kreme možete koristiti tokom cele godine, posebno ako imate masnu ili kombinovanu kožu i kožu sklonu aknama. U ovom slučaju, bogate, guste kreme mogu začepiti pore i pogoršati izgled bubuljica. Štaviše, mnoge od današnjih vrhunskih formula takođe se bave drugim uobičajenim problemima kao što su fine linije, bore, vidljive pore i slično.

krema za lice
Shutterstock 

Ako vam je potrebna pomoć u odabiru najbolje lagane hidratantne kreme za leto, imam dve preporuke za vas.

Neutrogena Hidro Boost hidratantna gel krema za lice nežno osvežava i hidrira kožu, čineći je glatkom i elastičnom iz dana u dan. Lagana formula obogaćena je hijaluronskom kiselinom i izuzetno hidratantnim svojstvima za negu kože lica koja održavaju zdravu dozu vlage tako što je kontinuirano oslobađaju kada je koži potrebna.

Effaclar H ISO-BIOME krema je obogaćena vitaminom B5, skvalanom i niacinamidom za efikasnu hidrataciju i obnavljanje kože. Na osnovu nauke o mikrobiomu, sadrži prebiotički sastojak Aqua Posae Filiformis koji jača kožnu barijeru, kao i niacinamid i lipide. Ova krema je nemasne, lagane teksture i na nju puder sa spf-om leže kao san.

Bonus video

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa

Izvor: Wanted A.N.