Leto nam već kuca na vrata, a zajedno sa dolaskom toplijih dana počinje i potraga za neizostavnim letnjim kozmetičkim proizvodima, među kojima su definitivno najtraženiji proizvodi koji smanjuju vidljivost – celulit.

Međutim, pre nego što predstavimo nekoliko najprodavanijih proizvoda koji se mogu pohvaliti odličnim recenzijama, treba još jednom istaći činjenicu da nema brzog rešenja za celulit! Udubljenja na koži koje donekle podsećaju na koru pomorandže su sasvim normalne, a prema nedavnim istraživanjima, čak 90 odsto žena, bez obzira na genetiku, godine i tip tela, ima celulit koji se, srećom, sve ređe obeležava kao „nedostatak koji treba otkloniti“.

celulit
Shutterstock 

Ipak, anticelulitne kreme su i dalje jedni od najprodavanijih kozmetičkih proizvoda, posebno u prolećnom i letnjem periodu kada zimsku odeću zamenjujemo laganim, kratkim, letnjim komadima koji otkrivaju mnogo više nego što skrivaju. I dok nijedan proizvod neće napraviti razliku preko noći, danas ćete na tržištu pronaći nekoliko odličnih proizvoda koji će, uz pravilnu ishranu i redovno vežbanje, vidno smanjiti dosadne rupice koje želimo da sakrijemo.

Sastojci na koje treba da se fokusirate kada tražite idealan proizvod uključuju kofein, koji zateže kožu i poboljšava cirkulaciju, i retinol, koji stimuliše kolagen i poboljšava teksturu kože. A da bismo vam olakšali pretragu, u nastavku smo odabrali 5 najprodavanijih proizvoda za koje se kaže da su najefikasniji i koje svakako vredi isprobati!

Ziaja Baltic Home Spa Fit Mango

Biotherm Celluli Eraser Gel

Sol de Janeiro Bom Dia Bright Cream

Clarins Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert

Elancyl Slim Design

Bonus video

Prekrivanje celulita sa lakom za kosu Tiktok/paradiso_exclusive

Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.