Celulit je muka mnogih žena, a ova pojava, ma koliko ponavljali da je potpuno normalna, te da su retke "srećnice" koje nisu morale da se bore protiv pomorandžine kože, i dalje je nešto što se doživljava kao loše, neatraktivno i nepoželjno. 

Zato i ne čudi što je prava pomama za različitim vrstama masaža, tretmanima protiv celulita, ali i kremama. Da bi  došlo do promene, odnosno glađe kože i slično, potrebno je vreme, promenjena ishrana i naravno, da se zaista posvetite problemu, a masaža je jedan od najboljih načina da se rešite celulita, pogotovo ako koristite kreme koje zapravo daju rezultate.

Anticelulit kreme mogu dati dobre rezultate ukoliko se nanose redovno.
Shutterstock 

Poslednjih nedelja dva proizvoda iz drogerija posebno su se izdvojila, a preporučuju ga čak i saloni koji se bave maderoterapijom i sličnim tretmanima protiv celulita, kao sjajan način kućne nege.

Prva je krema - Thiomucase, a cena joj je oko 1.200 dinara. Recenzije kažu da pozitivno deluje na smanjenje masnih naslaga u potkožnom tkivu i čini kožu zategnutom, nežnom i lepšom.

thiomucase anticelulit gel daje sjajne rezultate.
dm 

Ujedno, ovaj gel povećava i elastičnost i tonus kože, povećava razmenu materija i sprečava stvaranje novih depozita masti, a s obzirom da trenutno hladi, i da se lako razmazuje, te da ga koža brzo upija, jasno je da je lak za upotrebu. Prema uputstvima, koristi se dva puta dnevno tako što se nanosi na čistu i suvu kožu, i jače masira celulitom zahvaćeno područje. 

Drugi je, sada već legendarni plavi Guam gel koji zagreva, a čija je cena oko 2.000 dianara.

Guam anticelulit krema daje brzo rezultate.
screenshoot/apotekasrbotrade 

Može se naći u pojedinim drogerijama, kao i u apotekama. Aktivni sastojci ove kreme pažljivo su odabrani iz okeanskih algi i kombinovani s ekstraktom breze, divljeg kestena, lavande i limuna, a sve s ciljem da dubinski deluje protiv celulita, masnih naslaga i nabiranja kože.

Prema iskustvima žena, ova dva proizvoda jedina su dala dobre rezultate, ali naravno uz redovnu primenu, te, sudeći po komentarima, vredi im dati šansu ukoliko ste potrazi za dobrom kremom/gelom protiv celulita, ili pak želite da odražavate tonus kože između masaža i slično.

Bonus video:

Viralan trik za celulit TikTok/msmelissa55