Osnovana u Atini davne 1979. godine od strane Niki i Nikos Koutsianas, brend Apivita (što znači „život pčele“) se od nedavno prodaje i u Srbiji. Njena glavna misija je da pruži efikasna rešenja za negu lica, tela i kose nastalih od moćnih pčelinji proizvoda i snažne grčke flore.

Inovatori u održivom razvoju još od samog nastanka brenda kombinuju propolis, med, pčelinji vosak i matični mleč sa biljnim ekstraktima i organskim esencijalnim uljima. Apivita je inkapsulirala svoju ekspertizu u prirodnoj kozmetici sa dokazanim efikasnim prirodnim rešenjima. Danas smo odlučili da fokus stavimo na njihovu liniju Wine Elixir i otkrijemo zbog čega je izuzetna za nego dama preko 35 godina starosti.

Ključni sastojak linije: Polifenoli vinove loze

Nastali iz vinograda na Santoriniju koji su jedni od najstarijih na svetu. Jaki morski vetrovi, suv vazduh, intenzivni sunčevi zraci su naterali vinovu lozu da proizvodi koncentrovane ekstrakte, bogate moćnim antioksidativnim molekulima kako bi preživela ne baš prijatne uslove. Ovi antioksidativni molekuli se nazivaju polifenoli. Ekstrahuju se iz tri različite vrste Santorini vina: Asirtiko, Athiri i Aidani.

Polifenoli su proučavani od strane nauke o epigenetici na 5 specifičnih gena koji podmlađuju i tako dokazali svoju efikasnost. Oni bukvalno reaktiviraju ovih 5 gena koji su vitalni za zdravo funkcionisanje kože i mladalački izgled.

Polifenoli Wine Elixir linije čine sledeće

  1. Aktiviraju mehanizme ćelijske zaštite protiv spoljašnjih i unutrašnjih faktora (okolina, biološko starenje)
  2. Jačaju proces detoksikacije u ćelijama aktivacijom proteazoma
  3. Stimulišu obnavljajuću aktivnost kože pokretanjem proteina (Sirtuin) koji je ključ za produkciju kolagena i elastina
  4. Inhibira mehanizme degradacije tako što suzbija MMP1 (Metaloproteinazu) i gen P21 i na taj način usporava proces starenja
  5. Stimuliše produkciju „proteina mladosti“ kao što su SIRT 1 i Fibrilin

Wine Elixir linija se sastoji od sledećih 6 proizvoda.

Wine Elixir Wrinkle & Firmness Lift serum (30m)

Namenjen je svim tipovima kože. Smanjuje bore, zateže kožu i podiže je usled vrlo visoke koncentracije polifenola. Nanosi se pre kreme kao dnevna i noćna nega na lice, vrat i dekolte, izbegavajući predeo oko očiju.

apivita-kozmetika-srbija-krema-wine-elixir-polifenoli
Apivita 

Wine Elixir Wrinkle & Firmness Lift krema lagane teksture (50ml)

Ovo je lagana krema za svaki dan, idealna za one sa masnom i mešovitom kožom. Redukuje bore, zateže i podiže kožu zbog visoke koncentracije polifenola. Koristi se tokom dana i nanosi posle seruma.

apivita-kozmetika-srbija-krema-wine-elixir-polifenoli
Apivita 

Wine Elixir Wrinkle & Firmness Lift krema bogate teksture (50ml)

Ovo je krema bogate teksture namenjena onima sa suvom kožom pre svega. Pružiće ugodnost, smanjiće bore, zetegnuti kožu pomoću polifenola, ali i ši putera, hijaluronske kiseline i maslinovog ulja. Koristi se svaki dan na licu, vratu i dekolteu posle seruma izbegavajući predeo oko očiju.

apivita-kozmetika-srbija-krema-wine-elixir-polifenoli
Apivita 

Wine Elixir Renewing Lift noćna krema (50ml)

Ovo je noćna krema namenjena svim tipovima kože koja će smanjiti bore i ujednačiti kožu. Pored polifenola ona sadrži i ekstrakt papaje za blagu eksfolijaciju. Pojačaće proces obnove tokom sna. Nanosi se pre spavanja (idealno posle seruma ili ulja) na čisto lice, vrat i dekolte izbegavajući predeo oko očiju.

apivita-kozmetika-srbija-krema-wine-elixir-polifenoli
Apivita 

Wine Elixir Wrinkle Lift Eye & Lip krema (15ml)

Ova krema namenjena je svim tipovima koža, posebno onima koji su zabrinuti za bore i opušenu kožu oko očiju i usana. Smanjiće bore i zategnuti kožu, a pored polifenola sadrži i ekstrakt mimoze koji je odličan u borbi protiv znakova umora. Nanosi se ujutro i uveče tako što vrlo malu količinu nanesete na predeo oko očiju i usana.

apivita-kozmetika-srbija-krema-wine-elixir-polifenoli
Apivita 

Wine Elixir Replenishing Firming Face Oil ulje (30ml)

Ovo je blend prirodnih i esencijalnih ulja koje je odlično protiv bora, a pored toga zateže i hrani kožu. Idealno je za one sa dehidriranom kožom. Sadrži lavandino ulje i esencijalna ulja nerolija, divlje žalfije, pačulija i ruže. Nanesite 4 do 6 kapi tokom dana ili pre spavanja na čisto lice, vrat i dekolte, izbegavajući predeo oko očiju. Može se koristiti samostalno ili pre kreme.

apivita-kozmetika-srbija-krema-wine-elixir-polifenoli
Apivita