Kako dolaze hladniji meseci, neugodni udarci vetra i vrlo niske temperature, vaše usne vape za dodatnom negom, a suve i ispucale ruke su posebna stvar oko koje se svi slažemo da je najveći problem.

Ali ne paničite. Uz nekoliko sitnih izmena u vašoj rutini nege kože možete osigurati da vaša koža ostane glatka, srećna i oseća se zdravom sve do prvih dana proleća. Evo 5 razloga zbog kojih treba da promenite stvari i rešite probleme koji su normalni i očekivani, ali bez njih se može.

1. Zamenite gel čistač losionom ili mlekom

Sigurno ste primetili da vam koža traži bogatije i hranljivije teksture, ali krenite od čistača. Ukoliko koristite penu ili gel zamenite je nečim hidratantnijim poput mleka, losiona ili balzama.

2. Često pranje ruku ima veće posledice zimi...

Vaša koža ima svoj zaštitni sloj i često pranje ruku ga narušava. Vruća voda i sapun definitivno dovode do pojačanog isušivanja. Pre svega, koristite tečne sapune i pronađite kremu masnije teksture poput Weleda Skin Food kreme.

3. Topla voda može imati negativan efekat

Da, kada se vratite sa vetra, smrznuti i nazimljeni logično je da želite da se, kako se kaže, ošurite :) Međutim, vruća voda isušuje kožu. Pokušajte da se oduprete nagonu i istuširajte se mlakom vodom. Takođe, perite sudove rukavicama.

4. Lagani losion više nije dovoljan

Kako temperature padaju, ne ispašta samo vaša koža lica, već i ona na telu. Umesto standardnog losiona posegnite za nekim hranljivim puterom koji će stvoriti dobar zaštitni sloj i duže zadržati vlagu u vašoj koži.

5. Usne mogu da popucaju tokom noći, bukvalno...

Zadatak da svoje usne zaštitite od pucanja tokom zime deluje kao nemoguć zadatak. Međutim, važno je kako pristupite nezi. Tokom noći, usne se mnogo više suše zbog spavanja sa otvorenim ustima. Zato se fokusirajte na noćnu negu i pre spavanja nanesite hranljivi, masni melem.